Απέκλεισε το ενδεχόμενο ψήφισης νέων μέτρων ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Πεπεισμένος ότι θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Χαλκίδα, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημείωσε, η περίοδος που περνάμε είναι δύσκολη και για τη χώρα, αλλά και για την Ευρώπη, απέδωσε δε τις δυσκολίες στην πολιτική των φιλελεύθερων κυβερνήσεων στην Ευρώπη που συντηρούν και αναπαράγουν τις πολιτικές της λιτότητας, τις οποίες πρώτη υπέστη η ελληνική κυβέρνηση. «Παρόλα αυτά», επισήμανε «τώρα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ένα κίνημα εναντίον της λιτότητας στο οποίο πρωτοστατούν η κυβέρνηση της Γαλλίας και, ως ένα βαθμό, της Ιταλίας. Πλέον, δεν αισθανόμαστε πως είμαστε μόνοι εναντίον όλων». «Κάτι που φάνηκε και στο χθεσινό Eurogroup», ανέφερε, στο οποίο «υπάρχει σύγκρουση Σόιμπλε-ΔΝΤ», εκφράζοντας την ελπίδα να βρεθεί συναινετική λύση.

Ο κ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο για την άσκηση, εκ μέρους της κυβέρνησης, μιας συνεπούς πολιτικής με το βλέμμα στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. «Αποδείξαμε πως, παρά τις δυσκολίες, μπορούμε να βλέπουμε προς τα στρώματα αυτά που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας, και όχι προς εκείνα που όχι μόνο δεν υποφέρουν αλλά ευνοούνται από τις πολιτικές αυτές», σημείωσε.

Ο κ. Φλαμπουράρης απέκλεισε το ενδεχόμενο ψήφισης νέων μέτρων -υπογραμμίζοντας την αντισυνταγματικότητα μιας τέτοιας ενέργειας από την κυβέρνηση- και τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, η οποία είναι συνεπής στην τήρηση των συμφωνηθέντων, ζητά να είναι συνεπείς και οι άλλοι στις ειλημμένες αποφάσεις.