Απεργία των καθηγητών στα φροντιστήρια

Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις 19 Μάρτη, ημέρα συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της προσφυγής που έχει καταθέσει η ομοσπονδία των φροντιστηριαρχών (ΟΕΦΕ), με την οποία απαιτούν οι εργαζόμενοι καθηγητές στα φροντιστήρια να αμείβονται με ωρομίσθιο 2,9 ευρώ καθαρά.

«Τα φροντιστήρια είναι εργασιακοί χώροι που κυριαρχεί η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, που δεν καταβάλλονται με το «έτσι θέλω του εργοδότη» τα δώρα, οι άδειες και τα επιδόματα και που κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι τους θερινούς μήνες έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την ανασφάλεια. Στο επιβαρυμένο αυτό περιβάλλον εργασίας, οι φροντιστηριάρχες με το ξέσπασμα της κρίσης και εκμεταλλευόμενοι τα Μνημόνια, επέβαλαν μειώσεις στις αποδοχές των καθηγητών που αγγίζουν το 70% (υπέρμετρα δυσανάλογες της πτώσης των διδάκτρων). Το θράσος και η ακόλαστη επιθυμία τους για κερδοφορία, την στιγμή που όλη η κοινωνία υποφέρει, δεν σταματά πουθενά. Προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζητούν την κατάργηση των ρυθμίσεων που ορίζουν το πενιχρό ποσό των 5,5 ευρώ καθαρά ως κατώτατο ωρομίσθιο στους καθηγητές και απαιτούν να γίνειίσο με 2,9 ευρώ!» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου.

Το ΣΜΕΘ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη και χαιρετίζει την συγκέντρωση που διοργανώνει η ΟΙΕΛΕ έξω από το ΣτΕ την ώρα συζήτησης της προσφυγής.