Από 3% έως 5% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…

Στις δημοσκοπήσεις πράγματι η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κενό δεν είναι αγεφύρωτο, όπως θέλουν οι δημοσκόποι του… ΣΚΑΙ και των άλλων ΜΜΕ που στηρίζουν τη δεξιά του Κυριάκου και του Αδωνι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών και ερευνητών που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα για λογαριασμό …τρίτων, η πραγματική διαφορά κυμαίνεται κάπου γύρω από το 5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να διαθέτει πολύ χαμηλή συσπείρωση, κοντά στο 50%. Δηλαδή αν ο ΣΥΡΙΖΑ τσιμπήσει λίγο από συσπείρωση, το 5% της διαφοράς αυτόματα κατεβαίνει στο 3%.

Αυτά τα ποσοστά εξηγούν σε μεγάλο βαθμό τη διαρκή ανασφάλεια που επικρατεί στο στρατόπεδο της ΝΔ του Μητσοτάκη, όπου μέρα παρά μέρα ζητούν εκλογές, προκειμένου να κρατάνε το μηχανισμό τους σε εγρήγορση. Ένα δεύτερο ανησυχητικό για τη ΝΔ είναι ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει πολύ μεγάλο. Αυτό με τη σειρά του εξηγεί γιατί η ΝΔ παρά την αξιόλογη δυναμική που καταγράφει στα γκάλοπ, δεν μπορεί να ψηλώσει τα ποσοστά της. Δηλαδή παρά το κλίμα πόλωσης που καλλιεργεί η ΝΔ, η πολιτική ρευστότητα είναι ένα γεγονός που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ανάλογα σημαντικό είναι επίσης ότι συνολικά η ακροδεξιά καταγράφει μία σταθερή παρουσία, η οποία σαφώς ενισχύεται από την εθνικιστική ρητορική και κινδυνολογία γύρω από το Σκοπιανό. Υπάρχει και ένα τέταρτο το οποίο αφορά την κεντροαριστερά. Το διψήφιο ποσοστό αποτελεί πλέον όνειρο άπιαστο και το ΠΑΣΟΚ που αυτή την περίοδο ακούει στο nick name ΚΙΝΑΛ, πιάνει δεν πιάνει ένα 5% με τάση προς τα κάτω. Το ΚΚΕ είναι ως συνήθως στα ποσοστά του και μέχρι… «η γη να γίνει κόκκινη» δεν υπάρχει καμία ανησυχία, ενώ στα υπόλοιπα σχήματα η κατάσταση περιγράφεται με τη φράση… «όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε»…

Φ.Δ.