Από τα “αποβράσματα” του Καραμανλή, στα “σκουπίδια” του ρατσιστή Μπαλάσκα….

Τις διαθέσεις και κυρίως τον «πολιτικό πολιτισμό» της νέας διακυβέρνησης του «μεταρρυθμιστή» Μητσοτάκη, τις είδαμε και τις γνωρίσαμε για πρώτη φορά στις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, που είχε αποκαλέσει “αποβράσματα” όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό. Ο ….τζούνιορ προκάλεσε έντονα την ελληνική κοινωνία, βγάζοντας στη φόρα τις πραγματικές διαθέσεις αυτής της κυβέρνησης έναντι κάποιων «καθημερινών» ανθρώπων που αναγκάζονται να… κλέβουν το μετρό. Διότι δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή ότι κάποιοι μπορεί να μην έχουν ούτε ένα ευρώ στη τσέπη. Τους τσουβάλιασε όλους με τη λέξη αποβράσματα και μετά, αφού «του της βρέξανε», έτρεχε και ζητούσε συγνώμη.

Χθες είχαμε ένα νέο κρούσμα ρατσιστικής φασιστικής συμπεριφοράς. Από την πλευρά της ΕΛΑΣ αυτή τη φορά, και δη μετά τη «σκούπα» στα Εξάρχεια, πάντα στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη», για να παταχτούν τα «γνωστά» αποβράσματα. Ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας, με τις λέξεις «σκόνη και σκουπίδια», τσουβάλιασε με την ίδια αλαζονική και ρατσιστική αντίληψη, πρόσφυγες, μετανάστες, μωρά παιδιά, αριστεριστές κι αναρχικούς που «ζουν» στις καταλήψεις των Εξαρχείων.

Με το πρόσχημα της πάταξης των ναρκωτικών και της όποιας παραβατικότητας, είδαμε παιδάκια και μωρά παιδιά να σέρνονται σε κλούβες υπό τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών.

Και βγήκε ο Μπαλάσκας στο ΣΚΑΙ – που αλλού θα έβγαινε;- για να εγκωμιάσει το δόγμα της αστυνομοκρατίας και να «γλύψει» δημοσίως και τον υπουργό Χρυσοχοίδη. Σήμερα μετά το σάλο και το θόρυβο για τις ναζιστικές απόψεις Μπαλάσκα, για τις οποίες διατάχθηκε ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ, η ΠΟΑΣΥ πήρε αποστάσεις από τον Μπαλάσκα, τονίζοντας πως «ο σεβασμός στην προσωπικότητα του ανθρώπου, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, ιδιότητας ή οτιδήποτε άλλου, είναι αδιαπραγμάτευτος». Όμως δεν τον κατονομάζει, αλλά αποκαλύπτει πως ο εν λόγω… «σκουπιδοφάγος των Εξαρχείων», είναι «Αντιπρόεδρος Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών» της ΠΟΑΣΥ.

Κάνει δηλαδή επιμόρφωση ο Μπαλάσκας. Έχουν βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Αλήθεια ποιος θυμάται την φράση πολιτικού προς τους αστυνομικούς, «το κράτος είστε εσείς»; Την είχε πει κάποτε ένας πρωθυπουργός, ο πατέρας του νυν πρωθυπουργού. Προφανώς ο Μπαλάσκας δεν την ξέχασε ποτέ…

Φ.Δ.