Απο τη μάχη της Ενημέρωσης στην κούρσα για τα έδρανα της Βουλής…

Είναι τόσο πολλοί που θα μπορούσαν κάλλιστα να στελεχώσουν μία  καθημερινή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας ή ένα μεγάλο κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας. Ο λόγος για τους δημοσιογράφους και τους ανθρώπους της Ενημέρωσης, που θα πάρουν μέρος στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Ξεχωρίζουν βέβαια όσοι προέρχονται από την ΕΡΤ3 και γενικότερα την ΕΡΤ. Ήδη βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης όπου επίσης υποψήφιος θα είναι και ο δημοσιογράφος Χρήστος Γιαννούλης. Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη Β Θεσσαλονίκης, θα είναι και η δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη ενώ στη Χαλκιδική υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η Κυριακή Μάλαμα, προϊσταμένη Προγράμματος της ΕΡΤ3. Από τη ΝΔ πιθανολογείται η υποψηφιότητα της δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Σύνθιας Σάπικα στην Α’ Θεσσαλονίκης. Από την ΕΡΤ υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές θα είναι και οι δημοσιογράφοι Αννέτα Καββαδία, με τον ΣΥΡΙΖΑ και Άννα Καραμανλή, με τη ΝΔ.

Να σημειώσουμε επίσης πως η ΕΡΤ είχε την τιμητική της και στις ευρωεκλογές: έχουν εκλεγεί ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι Στέλιος Κούλογλου και Κώστας Αρβανίτης  ενώ υποψήφιοι ήταν, με το ΚΙΝΑΛ, ο «μετεωρολόγος» Σάκης Αρναούτογλου και με τη ΝΔ, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Αμυράς και Βίκυ Φλέσσα.

Επίσης στις ευρωεκλογές, να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε, ότι εξελέγη ευρωβουλευτής της ΝΔ η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη ενώ υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ ήταν και οι Γιώργος Κύρτσος και Μανώλης Μαυρομάτης και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Λάμπρου.

Τώρα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και οι δημοσιογράφοι: Νίκος Φίλης, Γιώργος Κυρίτσης, Γιώργος Χριστοφορίδης, Παναγιώτης Νεστορίδης και Δημήτρης Στούμπος

Επίσης υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ θα είναι οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Βενιέρης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή, Δημήτρης Τσιόδρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Εμη Λιβανίου  Χαρά Ξάνθη, Αντώνης Πανούτσος και Γιάννης Λοβέρδος.

Από το ΚΙΝΑΛ υποψήφιοι θα είναι οι Κώστας Χαρδαβέλας, Σταμάτης Μαλέλης, Πασχάλης Τόσιος και Γιάννης Αναστασίου. Τέλος με το ΚΚΕ θα είναι υποψήφιες βουλευτίνες οι Λιάνα Κανέλη,  Αγλαΐα Κυρίτση και Σεμίνα Διγενή και με το ΜΕΡΑ25 ο Ανδρέας Ρουμελιώτης.

Η ΕΣΗΕΑ έβγαλε και οδηγίες προς τους υποψηφίους δημοσιογράφους, όπου τονίζεται πως «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, επισημαίνει στους δημοσιογράφους-μέλη της, που πρόκειται να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι, ότι θα πρέπει να τηρούν κατά γράμμα τον εκλογικό νόμο ως προς τις εμφανίσεις τους στα Μέσα που εργάζονται και τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ ως προς τον τρόπο που τα χρησιμοποιούν για την προβολή τους».

Υ.Γ.: Αν δεν συμπεριλάβαμε κάποια – κάποιον ή ξεχάσαμε ή μας ξέφυγε κάποια –  κάποιος, δεν έγινε επίτηδες…

Φ.Δ.