Από τη Philoxenia ξεκινά το ταξίδι της ΠΚΜ για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας

Με όχημα ένα ειδικά διαμορφωμένο food truck οι γεύσεις και τα προϊόντα της Μακεδονίας θα κάνουν το γύρο της Ευρώπης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η ξεχωριστή αυτή καντίνα παρουσιάστηκε στην 34η Philoxenia, τη διεθνή έκθεση για τον τουρισμό που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, σε ειδική εκδήλωση όπου οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικές συνταγές από την μακεδονική γαστρονομία που ετοίμασαν η Λέσχη Αρχιμαγείρων Μακεδονίας-Θράκης, σε συνεργασία με τον γέροντα Επιφάνειο. Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η μακεδονική κουζίνα θα αποτελέσει τον μοχλό τα επόμενα χρόνια για την προώθηση συνολικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, «μίας περιφέρειας πρότυπο, που αξίζει και θέλεις να ζεις και να δημιουργείς».

“ Είμαστε εδώ στην 34η Philoxenia, όχι μόνο για να μαγειρέψουμε και να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της έκθεσης αλλά και για να δείξουμε ότι η Περιφέρεια είναι μπροστά στην προώθηση της Μακεδονίας και των μοναδικών χαρακτηριστικών του τόπου μας”, είπε ο κ.Τζιτζικώστας. Μίλησε για τις επιτυχίες της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας στο πεδίο του τουρισμού, επισημαίνοντας πως τα τελευταία χρόνια είναι πρώτη στις αφίξεις τουριστών. «Ο τουρισμός φέρνει στο ΑΕΠ της περιοχής μας 2 δισ. ευρώ, ενώ κάθε χρόνο έχουμε αύξηση των εσόδων κατά 200 εκατ. ευρώ», τόνισε ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους συνεργάτες του Αλέξανδρο Θάνο, αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου και την αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά.

Όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος Θάνος, τα ταξίδια στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2019 και μέσα στο σχεδιασμό της Περιφέρειας είναι να επισκεφθούν τα food festival της Ευρώπης.

Είπε επίσης, ότι ο τουρισμός και η αγροτική ανάπτυξη πρέπει να βαδίζουν χέρι-χέρι για να δίνουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία της περιοχής και ευχήθηκε η Philoxenia να φέρει γούρι στο εγχείρημα της καντίνας μακεδονικής κουζίνας.

AΠΕ/ΜΠΕ