Αποχαιρετήστε το καλοκαίρι στα εξωτικά νερά της Αμμουλιανής

Καθώς διανύουμε τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, η ανάγκη για λίγες ακόμη χαρούμενες στιγμές κοντά στη θάλασσα δυναμώνει. Και δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή γι’ αυτές από την Αμμουλιανή, έναν προορισμό που όχι μόνο δεν είναι μακριά, αλλά μπορεί να προσφέρει χαλάρωση και ξεκούραση σε ένα περιβάλλον πραγματικά εξωτικό.

Το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής -σήμερα ζουν σ’ αυτό περίπου 600 άτομα που ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό αλλά και με την αλιεία- κρύβει εκπλήξεις που θα σας ενθουσιάσουν. Σας περιμένουν παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, γαστρονομικές απολαύσεις, μια αυθεντικά καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, ένα ιδανικό περιβάλλον για τις τελευταίες σας βουτιές για φέτος. Εξάλλου, η πολύ μικρή έκταση της Αμμουλιανής -είναι σχεδόν 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα- θα σας δώσει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε κάθε γωνιά της και να ανακαλύψετε παραδεισένιες αμμώδεις παραλίες και τοπία που αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη.

Από το 1925, οπότε το νησί έπαψε να αποτελεί μετόχι του Αγίου Ορους και έγινε η καινούργια πατρίδα των προσφύγων από τα νησιά της Προποντίδας, πολλά έχουν αλλάξει, όχι όμως η ουσία της ομορφιάς της, χάρη στην οποία έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς θαυμαστές. Η βόλτα στο λιμανάκι με τον παλιό ταρσανά αλλά και τα πάμπολλα καταστήματα που εξασφαλίζουν τη βραδινή διασκέδασή σας, για καφέ, ποτό ή φαγητό, επιβάλλεται. Ωστόσο τη φήμη της η Αμμουλιανή τη χρωστάει στις παραλίες της, που πραγματικά  θα σας ταξιδέψουν σε μέρη εξωτικά. Η πιο γνωστή, οι Αλυκές, απέναντι από την Ουρανούπολη και σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από τη Χώρα, είναι αμμώδης, οργανωμένη και πολύ δημοφιλής. Η παραλία του Αϊ – Γιώργη με τους δυο όμορφους κόλπους της είναι άλλη μια καλή επιλογή, ενώ σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από τη Χώρα θα βρείτε τη Μεγάλη Αμμο, με τη χρυσή αμμουδιά και τα πεντακάθαρα νερά. Υπάρχουν ακόμη τα Καραγάτσια (ονομάστηκαν έτσι από τις φτελιές), προς τα νοτιοδυτικά, με τον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα βυθό, η Φάκα, αλλά και πολλές άλλες που μπορείτε να δείτε ή να επισκεφτείτε με βαρκάκι. Τέλος, μια κοντινή εξόρμηση στα ερημικά νησάκια Δρένια, που βρίσκονται κοντά στην Αμμουλιανή, θα σας προσφέρει άμεση επαφή με τη φύση.