«Αποδοχή στο διαφορετικό, απομόνωση στο ρατσισμό», εκδήλωση στο δήμο Νεάπολης – Συκεών

Πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσουν προκαταλήψεις και ταμπού και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ομοφοβίας προωθεί και υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, συντονίζοντας τη δράση του με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «DIVERCITY».

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Μεγάρων 16, Συκιές), θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με θέμα την «Πρόληψη και αντιμετώπιση της ομοφοβίας». Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της οργάνωσης «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο», και κατά τη διάρκειά της θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού έργου «DIVERCITY».

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα υιοθέτησης και υλοποίησης καλών πρακτικών ώστε να αμβλυνθούν και να λειανθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις με στόχο την ενίσχυση ενός κλίματος αποδοχής και σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων των ατόμων αυτών.

Ο στόχος αυτός επιδιώκεται συνολικά μέσα από τη συμμετοχή του δήμου στο ειδικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποσκοπεί στην καταγραφή και προώθηση δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ομοφοβίας και τρανσφοβίας στις μικρές και μεσαίες πόλεις που χαρακτηρίζονται από κλειστές κοινωνίες. Ήδη στελέχη του δήμου επισκέφθηκαν ευρωπαϊκές πόλεις στο πλαίσιο ανταλλαγής εμπειριών, ενώ ανάλογες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς.