Απόφαση – «ανάσα» για τη ΣΕΚΑΠ η προσωρινή αναστολή των περιοριστικών μέτρων

Να “ξεπαγώσει” για λίγες ημέρες τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν την απαγόρευση διακίνησης προϊόντων της στην Ελλάδα – ουσιαστικά την λειτουργία της – αποφάσισε για την ΣΕΚΑΠ το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής.

Το Πρωτοδικείο αποφάσισε να “παγώσει” μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, οπότε έχει οριστεί άλλη δικάσιμος για να εξεταστεί εκ νέου η υπόθεση, τις κυρώσεις που αφορούν την επιβολή προστίμου ύψους 38,2 εκατομμυρίων ευρώ για λαθρεμπόριο που έχει επιβληθεί στην καπνοβιομηχανία, η οποία έχει προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας την διαγραφή του.

Την Πέμπτη το ΔΣ της ΣΕΚΑΠ είχε δρομολογήσει τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης, με πρώτο βήμα την παύση πληρωμών, την οποία θα εκκινούσε αν η απόφαση σήμερα δεν όριζε άρση των κυρώσεων, έστω προσωρινή.

Εξω απο το δικαστήριο – παρά την καταρρακτώδη, κατά διαστήματα, βροχή – είχαν συγκεντρωθεί οι 179 εργαζόμενοι στην ΣΕΚΑΠ  και άλλοι εργαζόμενοι προς συμπαράσταση. Οι υπάλληλοι της εταιρείας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για αίσια έκβαση της υπόθεσης, η οποία απειλεί να “αφήσει” στον αέρα τους ίδιους, επιφέροντας σημαντικό οικονομικό πλήγμα στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: left.gr