Απογοητευμένοι οι Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση

Την απογοήτευση που υπάρχει στους Έλληνες πολίτες καταγράφει το «Πολιτικό Βαρόμετρο» της εταιρείας Public Issue για την εφημερίδα Αυγή. Αν και στη δημοσκόπηση δεν υπάρχει πρόθεση ψήφου ή εκτίμηση εκλογικής επιρροής, τα ευρήματα δείχνουν τη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, ενώ η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται στα ερωτήματα για την «καλύτερη κυβέρνηση» και τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό».
Αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εφημερίδας Αυγή, το 85% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ τα συναισθήματα που κυριαρχούν για την κατάσταση είναι «οργή και αγανάκτηση» (26%), «απογοήτευση» (26%) και «ανησυχία-άγχος» (17%).
Επιπλέον, το 90% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση (80% και με την αντιπολίτευση) και το 51% εκτιμά ότι «μάλλον χρειάζεται» η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών. Το 46% αναφέρει ότι «μάλλον δεν χρειάζεται».
Όσον αφορά την καλύτερη κυβέρνηση της χώρας, οι περισσότεροι (36%) θεωρούν ότι αυτή θα ήταν της Νέας Δημοκρατίας και μόλις το 14% εκείνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 45% δηλώνει «καμία από τις δύο».
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό προηγείται με 42% ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 32%.
Για το θέμα έβγαλε ανακοίνωση η ΝΔ, η οποία αναφέρει ότι «η δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα η Αυγή, έχει προκαλέσει πανικό στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ… Επιβεβαιώνει την τεράστια δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην Κυβέρνηση και το αίτημα της πλειοψηφίας να γίνουν εκλογές, ώστε να αποκτήσει αξιόπιστη κυβέρνηση ο τόπος. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας».

«Είναι λογικό να βιάζεται η Νέα Δημοκρατία. Ο χρόνος μετράει σε βάρος της και η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία και την οικονομία τινάζει στον αέρα τις πολιτικές της επιδιώξεις. Όμως η Νέα Δημοκρατία βιάζεται και για άλλους λόγους. Προσπαθεί να σώσει ότι έχει απομείνει από το αμαρτωλό καθεστώς της διαπλοκής με τους καναλάρχες. Ας μην αγχώνονται άδικα. Εκλογές θα γίνουν. Το φθινόπωρο του 2019. Και ο λαός θα κρίνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα» απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του Π. Πολάκη στο facebook: “Είμαστε συνηθισμένοι να χάνουμε δημοσκοπήσεις και να κερδίζουμε εκλογές”