Αποκαλύψεις για σχέσεις του φρουρού της Ντόρας με εκβιαστή που μιλούσε με τον Αυγενάκη

Νέες αποκαλύψεις για τις σχέσεις που είχε ο επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη, Γιάννης Σαραντόπουλος, με τον Παναγιώτη Μπαμπάμτση – τον επιχειρηματία που έχει καταδικαστεί για εκβιασμό κι όχι μόνο και συνομιλούσε για ρουσφέτια με τον Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη – φέρνει στο φως το σημερινό Documento.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γιάννης Σαραντόπουλος γνώρισε τον επιχειρηματία από το 2012 σε μια πολιτική εκδήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη. Όπως ο ίδιος κατέθεσε στο υπόμνημα εξηγήσεων του προς την Εισαγγελία Εφετών, ο Μπαμπάμτσης του συστήθηκε ως «δραστήριος κι ευπρόσωπος» επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού, της εστίασης και της παροχής πολυτελών υπηρεσιών.

Έκτοτε δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών μία «κοινωνική» σχέση, που δεν έμεινε όμως μόνο στα τυπικά.

Τα στοιχεία της δικογραφίας για το κύκλωμα Μπαμπάμτση, δείχνουν ότι ο καταδικασμένος για εκβιασμό επιχειρηματίας είχε συχνά πυκνά επαφές με τον αστυνομικό διευθυντή της Ντόρας Μπακογιάννη και αλληλοεξυπηρετούνταν για διάφορα θέματα μέσω των προσωπικών τους γνωριμιών. Ο Σαραντόποουλος συνομιλούσε μάλιστα ακόμη και από τα τηλέφωνα του γραφείου της Μπακογιάννη, αν και ο Μπαμπάμτσης είχε ήδη καταδικαστεί.

Οι επαφές τους, σύμφωνα με την εφημερίδα, αφορούσαν από «φτιάξιμο» δικαστικών υποθέσεων μέχρι ρουσφέτια με ενδιάμεσους αστυνομικούς. Το Documento, αποκαλύπτει μάλιστα έναν διάλογο που είχαν τον Δεκέμβριο του 2015, όπου ο αστυνομικός καλεί τον επιχειρηματία γιατί ο κουμπάρος είχε καταδικαστεί για προσωπική του υπόθεση κι έπρεπε να καταβάλει εγγύηση 10.000 ευρώ. Ο Σαραντόπουλος του τηλεφωνεί λοιπόν ζητά τη «δικαστική» βοήθεια του Μπαμπάμτση και των γνωριμιών του στο δικαστικό κύκλωμα

Σύμφωνα, πάντα με την εφημερίδα, δεν ήταν μόνο ο Σαραντόπουλος όμως αυτός που είχε συναντήσεις με τον Μπαμπάμτση, αλλά και η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη. Η Ντόρα Μπακογιάννη, που όπως σημειώνει η εφημερίδα, δεν έχει δώσει καμία επίσημη απάντηση αλλά ούτε έχει προβεί στην απομάκρυνση του επικεφαλής της φρουράς της, πράγμα το οποίο έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης.