Απομονωμένοι οι… «Μακεδονομάχοι» στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

«Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, ελάτε να φωνάξουμε για τη Μακεδονία»… εκλιπαρούσαν περίπου 40 άτομα που δήθεν επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν προς την εξέδρα των επισήμων στη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο η έκκλησή τους δε συγκινούσε το πλήθος και παρέμειναν στο περιθώριο. Ακόμη και αυτοί που διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών αρνήθηκαν να στοιχιστούν πίσω από άτομα που φώναζαν μεταξύ άλλων «λαός, στρατός, εθνικισμός» και «Τσίπρα, προδότη, κομιτατζή». Οι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, κάμεραμαν και λοιπές… δυνάμεις ήταν περισσότεροι από τους διαμαρτυρόμενους!

Λίγο νωρίτερα ο υπόδικος Παναγιώτης Ψωμιάδης προσπάθησε να δώσει τον… τόνο και μοίραζε σημαιάκια στην εξέδρα των επισήμων που έγραφαν επάνω «ο Μακεδονικός αγώνας συνεχίζεται». Οι «σύντροφοί» του Απόστολος Τζιτζικώστας, Δημήτρης Σταμάτης, Εύα Καΐλη, Κώστας Γκιουλέκας κλπ, τα παρέλαβαν με ιδιαίτερη χαρά και άρχισαν να τα ανεμίζουν.

Πάντως το… σόου τους το έκαναν όλοι οι «Μακεδονομάχοι» καθώς συγκέντρωσαν πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Τι κι αν στους χιλιάδες που παρακολούθησαν την πορεία αποτελούσαν οικτρή μειοψηφία;

«Μόλις θα περάσουμε από μπροστά θα το φωνάξουμε. Έχουμε μπλέξει με… λενινισταί» έλεγε πριν ξεκινήσει την παρέλαση ο επικεφαλής του τμήματος των Μακεδονομάχων. Από το τμήμα των… απόγονων των Μακεδονομάχων ήταν και ο άνδρας που προκάλεσε λεκτικά τον Σωκράτη Φάμελλο.

Αυτοί προσπάθησαν να δώσουν τον τόνο στην παρέλαση σήμερα αλλά δεν τους βγήκε…

Κ.