Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι ενστάσεις των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

Απέρριψε τις αιτήσεις των επτά καναλιών για προσωρινή διαταγή αναστολής της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Παρόντες στη διαδικασία της ακρόασης εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ ήταν ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Ουρανία Νικολαράκου. Ακόμη στη συζήτηση παραστάθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριος Κρέτσος.

Οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ έχουν περάσει στο στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Με τα αιτήματα που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ, οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται ο ένας κατά του άλλου και όλοι μαζί κατά του υπουργού Επικρατείας όσο και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ζητούν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του εν λόγω Γενικού Γραμματέα, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.