Αποζημίωση 20 εκατ. δολαρίων σε πρώην παρουσιάστρια για σεξουαλική παρενόχληση

Το ποσό των των 20 εκατομμυρίων δολαρίων φέρεται ότι θα εισπράξει η πρώην παρουσιάστρια Γκρέτσεν Κάρλσον από τον τηλεοπτικό κολοσσό Fox News. Η πρώην παρουσιάστρια είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος του πρώην επικεφαλής του δικτύου Ρότζερ Έιλς, με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Vanity Fair που επικαλείται τρία πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης ο όμιλος 21st Century Fox Inc., μητρική εταιρεία του Fox News, επιβεβαίωσε τον συμβιβασμό, αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας και προχώρησε σε δημόσια απολογία προς την ενάγουσα.

«Εκφράζουμε ειλικρινά τη λύπη μας και ζητάμε συγγνώμη για το γεγονός ότι η Γκρέτσεν δεν αντιμετωπίστηκε με τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που εκείνη και καθένας από τους συναδέλφους μας αξίζει», επισημαίνει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί το ποσό που ο ίδιος ο κ. Έιλς ενδέχεται να καταβάλει, αλλά το Fox News καλύπτει ασφαλιστικά ειδικά εκείνον στην περίπτωση συμβιβασμού, τονίζει το περιοδικό, επικαλούμενο δύο πρόσωπα που γνωρίζουν τους όρους της συμφωνίας.

Η κ. Κάρλσον απέσυρε εκουσίως την αγωγή μήνυση που είχε καταθέσει σε ομοσπονδιακό επίπεδο στο Νιού Τζέρσεϊ σε βάρος του κ. Έιλς, αποκαλύπτει δικαστικό έγγραφο.

Οι καταγγελίες της πρώην παρουσιάστριας, ηλικίας 50 ετών, σε βάρος του κ. Έιλς, 76 ετών, είχαν προκαλέσει κλυδωνισμούς στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι ιθύνοντές του είχαν αρχίσει εσωτερική έρευνα, την ώρα που αμερικανικά μέσα ενημέρωσης παρουσίαζαν μαρτυρίες άλλων γυναικών που περιέγραφαν κλίμα εκφοβισμού και μισογυνισμού στους διαδρόμους του δικτύου.

«Κατά την άσκηση των καθηκόντων της στο Fox News η Γκρέτσεν (Κάρλσον) επεδείκνυε πάντα πολύ μεγάλο επαγγελματισμό» υπογράμμισε στην ανακοίνωση ο όμιλος 21st Century Fox Inc.

«Είμαι έτοιμη να περάσω στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου», δήλωσε από την πλευρά της η ενάγουσα, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Θα διπλασιάσω τις προσπάθειές μου προκειμένου να βοηθήσω τις γυναίκες να ασκούν τα καθήκοντά τους στους χώρους εργασίας», πρόσθεσε.