Το ΑΠΘ γιορτάζει τον Αριστοτέλη

Τα… γιορτινά του έβαλε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να τιμήσει τον Αριστοτέλη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 2400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Μακεδόνα φιλοσόφου. Άλλωστε, το ΑΠΘ, μέσω του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών», είναι πρωτοπόρος της ιδέας για την ανακήρυξη από την UNESCO του 2016 ως «Επετειακού Έτους Αριστοτέλη».

polytexnikiΗ οικουμενικότητα και η διεπιστημονικότητα που χαρακτηρίζουν το έργο του Αριστοτέλη, καθώς επίσης και το πλήθος των επιστημονικών πεδίων που αφορά το έργο του, έχουν ωθήσει Σχολές του ΑΠΘ να αναρτήσουν μεγάλα πανό με τον Μακεδόνα φιλόσοφο. Συγκεκριμένα, η Πολυτεχνική Σχολή, η Σχολή Θετικών Επιστημών και το Τμήμα Ιατρικής στο πλαίσιο του «Επετειακού Έτους Αριστοτέλη» έχουν αναρτήσει, σε εμφανή εξωτερικά σημεία κτιρίων τους, πανό με τον Μακεδόνα φιλόσοφο, ενώ η επόμενη Σχολή που θα αναρτήσει πανό είναι η Φιλοσοφική. Οι περισσότερες Σχολές έχουν επιλέξει ως χρωματικό φόντο στο πανό το επίσημο χρώμα της Σχολής τους, μαζί με το διάσημο του ΑΠΘ και το δικό τους.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Αριστοτέλη Νανιόπουλο ο οποίος, με τη ομάδα του, εθελοντικά, έχουν αναλάβει τη γραφιστική επιμέλεια και την επιμέλεια της εφαρμογής.