Θεσσαλονίκη: Το ΑΠΘ διοργανώνει «Διατμηματική Ημερίδα Υγείας Στόματος»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διεθνείς πρωτοβουλίες για τη στοματική υγεία» που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Πανεπιστημίου του Michigan και του Τμήματος Οδοντιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 και ώρες 10.00 με 14.15, στο «Μανδαλίδειο» Αμφιθέατρο του Τμήματος Οδοντιατρικής του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα, με τίτλο: «Διατμηματική Ημερίδα Υγείας Στόματος-Interprofessional Meeting inOral Health».

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας θα κηρύξει ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Τμήματος Οδοντιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Λάμπρος Ζουλούμης.

Η σύγχρονη εκπαιδευτική προσέγγιση στις Επιστήμες Υγείας, η προαγωγή της στοματικής υγείας, η αλλαγή του προφίλ του σύγχρονου οδοντιάτρου, η ανάγκη συνεργασίας με τις ιατρικές ειδικότητες για τη διάγνωση και θεραπεία των συστηματικών παθήσεων, η διεπιστημονική προσέγγιση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ορισμένα από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της Ημερίδας.

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: http://media.dent.umich.edu/sites/global/

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.