ΑΠΘ: Παράσταση αφιερωμένη στον συριακό λαό

Τη μουσικοθεατρική παράσταση “Δε σε ξέχασα ποτέ” του Λέοντα Α. Ναρ, παραγωγής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που θα παρουσιαστεί σήμερα στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, αφιερώνει ως “ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο συριακό λαό” η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε σχετικό ψήφισμά της υπογραμμίζει ότι “η πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρακολουθεί με οδύνη και αποτροπιασμό την ανθρωπιστική τραγωδία που κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική μας Συρία με την αποτυχία επίτευξης εκεχειρίας, την αδυναμία πρόσβασης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό και τον τραγικό απολογισμό θυμάτων, μεταξύ των οποίων δυστυχώς πάρα πολλά παιδιά”.

“Τα γεγονότα, οι εικόνες ολέθρου που παρακολουθούμε, συγκλονίζουν, αλλά δεν αρκεί να παραμένουμε απλώς θεατές. Δηλώνουμε με όλη μας τη δύναμη ότι ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί και η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου να οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό σε ειρήνευση. Καταγγέλλουμε τη μαζική εξόντωση αθώων ανθρώπων, που θυσιάζονται στο βωμό αλλότριων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων” τονίζεται στο ψήφισμα.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ