ΑΠΘ: “Παράθυρο” ζωής για άτομα με χαμηλή όραση

Ένα παράθυρο σε μια ποιοτικότερη ζωή στα άτομα με χαμηλή όραση ανοίγει το πρόγραμμα «Αχτίδα φωτός» που υλοποιείται στο Εργαστήριο Πειραματικής Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ. Στόχος του είναι να βελτιώσει την καθημερινότητά τους, χρησιμοποιώντας οπτικά βοηθήματα, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν με μεγαλύτερη ευκολία διάφορες δραστηριότητες, π.χ. να ξεφυλλίσουν μια εφημερίδα, να δουν την ώρα στο ρολόι χειρός. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές το πρόγραμμα λειτουργεί εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο και μέχρι τώρα έχει βοηθήσει περισσότερα από 100 άτομα απ’ όλη την βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον, απευθύνεται και σε φοιτητές με χαμηλή όραση, οι οποίοι σπουδάζουν στο ίδρυμα.

Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση «Αχτίδα Φωτός – Ένα παράθυρο ζωής από το ΑΠΘ στα άτομα με χαμηλή όραση» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 8.00 το βράδυ, στην παλαιά Αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Ιατρικής και το Εργαστήριο Πειραματικής Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ.

Στη εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του ΑΠΘ και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπ. Μακεδονίας και Θράκης) και είναι ανοιχτή για το κοινό, θα μιλήσει ο υπεύθυνος του προγράμματος «Αχτίδα Φωτός», καθηγητής Οφθαλμολογίας ΑΠΘ, Βασίλης Καραμπατάκης.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν τις υπηρεσίες της «Αχτίδας Φωτός», οι οποίες παρέχονται δωρεάν, μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 6977983183. Η «Αχτίδα Φωτός» λειτουργεί στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ (κτήριο νέων αμφιθεάτρων, έναντι ΑΧΕΠΑ).