Το Αρχείο των Φροντιστών πάει… Παραλία!

Το Ιστορικό Αρχείο των Φροντιστών της Θεσσαλονίκης εκτίθεται για όλο τον Οκτώβριο στη Νέα Παραλία!
Η έκθεση, που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Φροντιστών Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, φιλοξενείται στο 7ο γυάλινο περίπτερο του Κήπου του Νερού (στάση Γεωργίου, πριν το Μέγαρο Μουσικής).

Το Ιστορικό Αρχείο περιλαμβάνει έντυπα, φωτογραφίες, δημοσιεύματα και άλλο υλικό από τη λειτουργία ιδιωτικών φροντιστηρίων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ήδη από το 1870! Ανάμεσα στα εκθέματα μπορεί να δει κανείς προγράμματα σπουδών, διαφημίσεις, σχολικά βοηθήματα, σπάνια βιβλία και άλλο υλικό, που έχουν συλλέξει τα μέλη του Συνδέσμου.

«Από το ιστορικό αυτό υλικό προκύπτει ότι η ιδιωτική εκπαίδευση είναι τομέας ταυτισμένος με την Θεσσαλονίκη και την ελληνική οικογένεια, ήδη από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας! Η έκθεση του ιστορικού αρχείου αποδεικνύει ότι οι Φροντιστές ήταν στο πλευρό της νεολαίας και της οικογένειας ακόμη και σε δύσκολους χρόνους, όπως ήταν αυτοί της ναζιστικής κατοχής και της πείνας», τονίζει σε μήνυμα του, στο λεύκωμα της έκθεσης, ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ κατά τις ώρες 5-8 μ.μ. θα γίνεται δωρεάν ξενάγηση από τους επιμελητές της έκθεσης.

Όσοι  επιθυμούν πρωινή επίσκεψη μπορούν να επικοινωνούν για τον προγραμματισμό της με τον Γιώργο Κωνσταντάρα στο τηλ. 6948367661.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα.