Άρχισε η μεταγραφική περίοδος: Στον Σπ. Βούγια ο Γ. Δημαρέλος;

Έχει ειπωθεί και έχει γραφεί επανειλημμένα ότι από τους 20-25 που δηλώνουν σήμερα υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, αρκετοί, στο δρόμο προς τη κάλπη, θα αλλάξουν λωρίδα κατεύθυνσης ή “όχημα” ή ακόμα και θα αποχωρήσουν. Αυτό ισχύει και για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των συνδυασμών, δηλαδή να αποχωρήσουν ή να ενταχθούν σε κάποιο άλλο συνδυασμό. Ο συνδυασμός μάλιστα της “Πρωτοβουλίας” του Γιάννη Μπουτάρη ήδη τροφοδοτεί με στελέχη του αρκετούς συνδυασμούς που διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και ένα περιφερειακό, δηλαδή του Χ. Παπαστεργίου. Η τελευταία ηχηρή μετακίνηση υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, ήταν αυτή του νυν δημοτικού συμβούλου Γιώργου Αβαρλή, ο οποίος αποχώρησε από την παράταξη του Σπύρου Βούγια και εντάχθηκε στον συνδυασμού του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Όπως φαίνεται όμως δεν θα είναι η τελευταία. Ακούγεται ότι νυν αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης σκέφτεται να φύγει από την παράταξη του και να ενταχθεί σε άλλη. “Συγγενική” και όχι αντίπαλη πολιτικά. Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τον Γιώργο Δημαρέλο που είναι από τα ιδρυτικά στελέχη της παράταξης του Πέτρου Λεκάκη.

Που θα πάει; Ακούγεται λοιπόν πως θα ενταχθεί στην παράταξη του Σπύρου Βούγια διότι εκτιμά πως η παράταξη Λεκάκη δεν έχει μέλλον. Επίσης ο Δημαρέλος στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στήριξε Καμίνη ενώ ο Λεκάκης και οι δικοί του στήριξαν σκληρά Ανδρουλάκη. Οπότε δεν ακούγεται τρελό να διάλεξε μία επιλογή που συνάδει στο ύφος του “θεσμικού” Καμίνη ενώ ακούγεται πως υπήρξαν και “νουθεσίες” οικογενειακές από τον πατήρ Δημαρέλο, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να πάει αυτός …με τον Βούγια.

Άλλες πληροφορίες λένε ότι ο Γ. Δημαρέλος είναι προπομπός. Δηλαδή πηγαίνει να ανοίξει δρόμο και να προετοιμάσει το έδαφος, ώστε κάποια στιγμή, συνολικά, η παράταξη Λεκάκη να ενσωματωθεί στην παράταξη Βούγια, ώστε η κεντροαριστερά να αποκτήσει ενιαία έκφραση προεκλογικά και μετεκλογικά. Αυτό θα εξαρτηθεί απο τις δημοσκοπήσεις που έρχονται και από το κλίμα που διαμορφώνεται. Κάποιοι όμως επιμένουν ότι αυτό δεν θα συμβεί και πως όλα αυτά είναι αστειότητες σαν το πρωταπριλιάτικο του ….Λάζαρου.

Όλα μαθαίνουμε θα κριθούν μετά το Πάσχα. Εξάλλου υπάρχει περιθώριο. Η μεταγραφική περίοδος τελειώνει στις 5 Μαίου…

Φ.Δ.