Άρχισε το μεγάλο φαγοπότι και οι «πίτες» για ορεκτικό…

Σάλος έχει ξεσπάσει με τα χιλιάρικα που ξοδεύουν οι “άριστοι” της ΝΔ για τις πρωτοχρονιάτικες πίτες, αλλά το αυτί της ΝΔ δεν ιδρώνει. Άλλωστε η δεξιά, για το δημόσιο χρήμα, δεν έχει ηθικούς φραγμούς, ούτε την επαρχιώτικη – μικροαστική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, για το «τι θα πουν στο… χωριό» ή το φόβο μήπως γίνουν ρεζίλι των σκυλιώνε, που έτσι κι αλλιώς είναι δεμένα.

Γιατί γελάτε κύριοι; Έτσι έχουν τα πράγματα. Έπιασαν τον χουνταίο Βορίδη, με τη γίδα της πρωτοχρονιάτικης πίτας των 12.000 ευρώ, στην πλάτη, και ο τύπος βγήκε στα κανάλια και δήλωσε… θύμα του κοινωνικού αυτοματισμού. Μαγκιά και μπόλικο θράσος. Μάλιστα ο Βορίδης, που το 2014 εμφανίσθηκε στη Βουλή με μανικετόκουμπα με το πουλί της φασιστικής Χούντας. Επίσης είπε «τι χολοσκάτε και φωνασκείτε κύριοι, θα τα πληρώσω εγώ από τη τσέπη μου!!!». Ο έχων πληρώνει. Εξάλλου λεφτά των κορόιδων υπάρχουν μπόλικα.

Άφησε γεμάτο τον μπεζαχτά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είδε χρυσαφένιο φως και μπούκαρε. Τι είναι οι δεξιοί; Σαν τον «τσιφούτη» Τσακαλώτο; Είναι άρχοντες οι ανθρώποι και ξέρουν να κυβερνάνε. Μιλάμε για large και glamour κατάσταση. Σκέτη Δυναστεία. Άρτος και θεάματα. Αυτή είναι η αστική κανονικότητα στην Ελλάδα και αυτή ήταν πάντα.

Κάτι σα το Πατουλέικο. Εκεί στην περιφέρεια Αττικής η πίτα ήταν πιο …οικολογική. Κόστισε κοντά στα 12 χιλιάρικα με το ΦΠΑ μέσα. Ε βέβαια να μη γίνουνε και σπάταλοι. Μέχρι και ο Σγουρός εξανέστη και μίλησε για λαϊκισμό. Ο Σγουρός που έκανε τα πάντα για να βγει ο Πατούλης και κατηγορούσε τη Δούρου ως εθισμένη στο ψέμα. Ο ίδιος ο Πατούλης μίλησε για απόφαση σε συνθήκες «απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας και διαμήνυσε πως θα ξανακάνει παρόμοια εκδήλωση, «κόντρα στη μίζερη και λαϊκίστικη λογική».

Είναι σαφές το μήνυμα και δη πρωτοχρονιάτικο της δεξιάς: Εμείς κόμπλεξ και ντροπές δεν έχουμε, άμα βρούμε τραπέζι καθόμαστε και τρώμε. Όχι σαν κάτι άπλυτους συριζαίους που ξεζούμισαν τον κοσμάκη και τον τάιζαν μιζέρια μπας και βγει η χώρα από τα μνημόνια. Κοροιδάρες…

Φ.Δ.