Αρχίζει αύριο το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο στρατόπεδο «Π. Μελά»

Αρχίζουν αύριο στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη με πολιτική ομιλία από τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οσοι βρεθούν εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συζητήσεις, αφιερώματα, συναυλίες και άλλες δραστηριότητες. Ξεχωρίζουν, επίσης, οι τρεις θεματικές εκθέσεις: Η κεντρική με τίτλο «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη», η έκθεση «Πρώτα βήματα, πρώτες μάχες (1870 – 1936)» στο Εργατικό Στέκι και η έκθεση που είναι αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ.

Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με τους Δημήτρη Νικολούδη και Ανθή Τατσιούλη, Fortissimo, σε διασκευές κλασικής μουσικής, Μελίνα Κανά. Στη ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: Χορευτικό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «το Γόνιμο», Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία από τη Θεατρική Ομάδα και το Συγκρότημα του ΠΑΜΕ, Μανώλης Παπουλιάς και Μουσικόφρονες, Πετρολούκας Χαλκιάς – Γιάννης Λίτσιος, στη Μαθητική Σκηνή τους Dream Sider, Χάτου Δέρα, Γιαλός – Feel, Εκμέκ, Imam Baildi. Την Παρασκευή στην Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στο έντεχνο πολιτικό τραγούδι με τους Γιώργο Αετόπουλο και Κώστα Καρμπά, Group Parody, Γλυκερία, στη Λαϊκή Σκηνή: Tale e Quale, Συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και τη θέση του ΚΚΕ, με τους ΣωτήρηΖαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, και Κώστα Σιδηρόπουλο, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ (9.15 μ.μ.), Χειμερινοί Κολυμβητές, Αγάθωνας, στη Μαθητική Σκηνή: Sonic Piston, Απτυχίωτοι, Σαββίδης – Γεωργιάδης, Γουρούνια στο διάστημα, Kazoo, Μπλε.

Το Σάββατο στην Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, Πολιτική ομιλία από τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (9.30 μ.μ.), Φίλιππος Πλιάτσικας, στη Λαίκή Σκηνή: Χορευτικό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουφαλίων, Χορευτικό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμποχωρίου Ημαθίας, Ποντιακό γλέντι με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη, Γιώργος Μαργαρίτης, στη Μαθητική: Regulators, D – Bags, Datsoon, Κίτρινα Ποδήλατα, Onirama.

Ακόμη, στο χώρο του Φεστιβάλ θα γίνουν και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Αύριο, στις 9 μ.μ. στο Εργατικό Στέκι, με θέμα «Η πορεία ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, τα καθήκοντα των κομμουνιστών στους χώρους δουλειάς», και ομιλητή τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, την ίδια μέρα στις 8 μ.μ. στο Περίπτερο των ΑΕΙ – ΤΕΙ, στις 8 μ.μ., συζήτηση με βάση την επικαιροποιημένη πρόταση του ΚΚΕ για την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση και στις 8.30 μ.μ. στο Μαθητικό Στέκι συζήτηση με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα», και ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Σάββατο, 17 Σεπτέμβρη, στον Παιδότοπο θα γίνει η εκδήλωση για τους γονείς με θέμα «Δυσκολίες μάθησης στο σχολείο, φταίνε τα παιδιά που δεν καταλαβαίνουν;» και ομιλήτρια την Χαρά Παπαϊωάννου, ψυχολόγο, στέλεχος του ΚΚΕ.