ΑΡΣΙΣ: Κάλεσμα για προσφορά ειδών για πρόσφυγες και αναξιοπαθούντες

Μια ακόμη προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών που έχουν ανάγκη πρόσφυγες και αναξιοπαθούντες οργανώνει η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων καλώντας τους Θεσσαλονικείς να συμβάλουν σ’ αυτήν με όποιο τρόπο μπορούν.

«Εχουμε τεράστια ανάγκη για αντρικά παπούτσια, γυναικείες και ανδρικές παντόφλες, γάντια και σκουφιά, ανδρικά εσώρουχα, φουλάρια και κασκόλ, κάλτσες, αδιάβροχα και ομπρέλες» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κοινωνική λειτουργός Δήμητρα Μασχαλίδη, η οποία εργάζεται στην «τράπεζα» συγκέντρωσης και διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης της οργάνωσης «ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗ» που στεγάζεται σε υπόγειο χώρο, εμβαδού 300τμ., σε κεντρικό σημείο της πόλης (Βενιζέλου 70).

Τώρα μάλιστα που πολλές οικογένειες προσφύγων μένουν σε σπίτια, μέσω προγραμμάτων φιλοξενίας που υλοποιούν ΜΚΟ, υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε είδη οικιακού εξοπλισμού όπως θερμαντικά σώματα, κουβέρτες, παπλώματα, πετσέτες και σεντόνια.

«Οσοι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες της ΑΡΣΙΣ, πρόσφυγες αλλά και Ελληνες με οικονομικά προβλήματα, έρχονται με ραντεβού στον χώρο μας και επιλέγουν τα είδη που χρειάζονται» εξηγεί η κ. Μασχαλίδη τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει μεγάλη προσφορά από τον κόσμο.