Άσκηση και εκτόνωση κατά του Brexit σε γυμναστήριο του Λονδίνου

Οι Λονδρέζοι που έχουν μπουχτίσει με το Brexit μπορούν να εκτονώσουν την οργή τους μέσω ενός ειδικού προγράμματος εκγύμνασης που περιλαμβάνει ασκήσεις υψηλής έντασης, όπως το να χτυπούν σάκους του μποξ με τις φωτογραφίες κάποιων εκ των βασικών πρωταγωνιστών του διαζυγίου με την ΕΕ, για παράδειγμα του Μπόρις Τζόνσον και του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Το 30λεπτο πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα ασκήσεις όπως «Αγώνας δρόμου με σακιά-Τερέζα Μέι», «Άρσεις βαρών-Τζέικομπ Ρις» και «Politico Headslammer» όπου οι συμμετέχοντες ρίχνουν μπάλες στις φωτογραφίες της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Για όποιον θέλει να κάνει ένα διάλειμμα, υπάρχει επίσης η «γωνιά» του Κάμερον για «αυτούς που τα παρατούν», από τον προκάτοχο της Μέι Ντέιβιντ Κάμερον.

Τα μαθήματα…Brexfit προφέρει το γυμναστήριο Gymbox, του οποίου ο επικεφαλής Μαρκ Ντάιπερ δήλωσε ότι η θεματολογία επιλέχθηκε μετά από δημοσκόπηση μεταξύ των μελών του γυμναστηρίου για αυτά που τους απογοητεύουν από τη ζωή στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το 52% των συμμετεχόντων δήλωσε το Brexit, ενώ ακολουθούν οι τιμές των ενοικίων και οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων.

«Σκεφτήκαμε απλά, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγάλεις την απογοήτευση και την οργή σου από το να προσφέρουμε μια προπόνηση Brexfit όπως την ονομάσαμε, όπου σε ένα σάκο του μποξ μπορείς να ρίξεις μπουνιά στο πρόσωπο του πολιτικού που μισείς περισσότερο», δήλωσε στο Reuters.

Το μάθημα σχεδιάστηκε με τη βοήθεια ενός ειδικού στη διαχείριση θυμού, δήλωσε ο γυμναστής Μπόρις Βισοκομπόρσκις.

«Είναι για τα μέλη μας, για να εκτονώσουν το άγχος που προκαλεί το Brexit και όλη την απογοήτευση που βλέπουν στα μέσα ενημέρωσης και το ίντερνετ», δήλωσε. «Φεύγουν από το μάθημα νιώθοντας λιγότερο άγχος…ανάλαφροι και κάνουν κάτι καλό για τον εαυτό τους, γυμνάζουν το σώμα τους».

Η 26χρονη Πολωνή φοιτήτρια Άνια Γιαρζαμπκίεβιτς δήλωσε ότι νιώθει «υπέροχα» μετά το μάθημα. «Δυσκολεύομαι να πάρω το φοιτητικό μου δάνειο λόγω του Brexit, άρα σήμερα βγάζω την απογοήτευση μου για το όλο θέμα και νιώθω πραγματικά καλά», δήλωσε.

Ο 25χρονος γυμναστής Τζορτζ δήλωσε ότι οι αγαπημένες του ασκήσεις είναι οι αγώνες δρόμου με σακιά και οι σάκοι του μποξ. Σε αυτή την προπόνηση, ο υπέρμαχος του Brexit και πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον γίνεται συχνά στόχος.

«Θα ήταν λάθος να του ρίξω μπουνιά στο πρόσωπο στην πραγματική ζωή…άρα με το να το κάνω σε έναν σάκο του μποξ δεν είναι κακό και σίγουρα είναι καλός τρόπος για να εκτονώνεσαι», δήλωσε.

ΑΠΕ/ΜΠΕ