Αστρονομικό ποσό από τον Τζόρνταν κατά του ρατσισμού

Το εντυπωσιακό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων θα δωρίσει ο Μάικλ Τζόρνταν μέσα στην επόμενη δεκαετία σε δράσεις για τη φυλετική ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

«Το Jordan Brand ήταν πάντα μια οικογένεια. Εκπροσωπούμε μια περήφανη οικογένεια που ξεπέρασε εμπόδια και πάλεψε ενάντια στις διακρίσεις παγκοσμίως και εργάζεται καθημερινά ώστε να σβήσει τον λεκέ του ρατσισμού και της αδικίας. Η ζωή των μαύρων μετράει. Δεν πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη δήλωση. Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε τη ζωή των μαύρων ανθρώπων. Σήμερα ανακοινώνουμε ότι ο Μάικλ Τζόρνταν και το Jordan Brand θα προχωρήσουν σε δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα δέκα χρόνια σε οργανώσεις αφοσιωμένες στη φυλετική ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μεγαλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση», υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση.

Ο θρυλικός άσος των Σικάγο Μπουλς απέφευγε συστηματικά τις πολιτικές τοποθετήσεις στη διάρκεια της καριέρας του και μάλιστα είχε δυσφημιστεί όταν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Και οι ρεπουμπλικανοί αγοράζουν αθλητικά παπούτσια».

Ωστόσο ευαισθητοποιήθηκε με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τάχθηκε ανοιχτά με το μέρος των διαδηλωτών και των διαμαρτυρομένων στις μέρες που ακολούθησαν.

Ο Τζόρνταν ήταν από τους πρώτους που πήραν θέση με αιχμηρή ανακοίνωση, δηλώνοντας οργισμένος και καλώντας τουςΑαμερικανούς πολίτες να αλλάξουν το σύστημα με την ψήφο τους.