Αστυνομική επιχείρηση στη Νεάπολη – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που κρατούσε «φυλακισμένους» μετανάστες

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην περιοχή της Νεάπολης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα από το Πακιστάν οι οποίοι κατηγορούνται ότι κρατούσαν φυλακισμένο έναν ομοεθνή τους από τον οποίο ζητούσαν χρήματα για να τον απελευθερώσουν. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία  κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, μεταφοράς – προώθησης παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και παροχή καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη, αρπαγής, εκβίασης, ληστείας και παράβασης του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας που διακινούσε μετανάστες. Κατηγορούνται ότι αφού εισέπρατταν τα χρήματα που απαιτούσαν για τη μεταφορά των μεταναστών  στη συνέχεια τους κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους και με χρήση βίας τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα που τυχόν είχαν επάνω τους, ενώ απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή επιπλέον χρημάτων προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ατόμων.