Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 13χρονο στις ΗΠΑ

Ενα 13χρονο αγόρι έπεσε νεκρό από τις σφαίρες αστυνομικών το βράδυ της Τετάρτης στο Κολόμπους, στις βόρειες ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ο 13χρονος κατείχε ένα αεροβόλο πιστόλι και ήταν ύποπτος από τους αστυνομικούς για συμμετοχή σε ένοπλη επίθεση.

Ο θάνατος του έφηβου ο οποίος ονομάζεται Τάιρι Κινγκ, επιβεβαιώθηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο Nationwide, όπως διευκρινίζεται στο δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της αστυνομίας του Κολόμπους στο Facebook.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι αστυνομικοί δέχτηκαν κλήση ότι είχε διαπραχθεί ένοπλη ληστεία με περίστροφα με την εμπλοκή πολλών υπόπτων. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι  εντόπισαν τρεις άνδρες τα χαρακτηριστικά των οποίων έμοιαζαν με την περιγραφή που είχε δοθεί. Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς όταν επιχείρησαν να τους μιλήσουν, δύο εξ αυτών το έβαλαν στα πόδια και οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν.

«Ενώ προσπαθούσαν να τους συλλάβουν, ένας εξ αυτών έβγαλε ένα πιστόλι από τη ζώνη του. Ο ένας εκ των αστυνομικών πυροβόλησε πολλές φορές και τραυμάτισε τον ύποπτο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Κανείς εκ των αστυνομικών που ενεπλάκησαν, ούτε ο δεύτερος ύποπτος τραυματίστηκε, διευκρινίζουν οι αρχές, υπογραμμίζοντας ότι και άλλοι ύποπτοι αναζητούνται.

Τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας εντόπισαν στο σημείο της τραγωδίας «κάτι που έμοιαζε με περίστροφο», το οποίο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν αεροβόλο με λέιζερ.