Αθωώθηκε ο 25χρονος που συνελήφθη για τα επεισόδια έξω από το σχολείο του Ωραιοκάστρου

Αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 25χρονος που  συνελήφθη με την κατηγορία ότι συμμετείχε στη διαμαρτυρία των ακροδεξιών έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου οι οποίοι επιχείρησαν να εμποδίσουν τα προσφυγόπουλα να ξεκινήσουν μαθήματα.

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στη διαμαρτυρία που είχε οργανώσει η αυτοαποκαλούμενη «Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Ωραιοκάστρου» καθώς δήλωσε… περαστικός από το σημείο των επεισοδίων. «Εγώ είμαι από το χωριό. Βρέθηκα στο σημείο γιατί ήθελα να «κόψω» δρόμο, γι’ αυτό μπήκα στην αυλή του σχολείου. Ξαφνικά μου επιτέθηκαν κάποια άτομα άτομα και άρχισαν να με δέρνουν. Δεν είχα καταλάβει τι γίνεται. Δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτούς που διαμαρτύρονταν» είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο 25χρονος που βρέθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε και ένας αστυνομικός ο οποίος όταν ρωτήθηκε εάν ο κατηγορούμενος συμμετείχε στη διαμαρτυρία των ακροδεξιών έξω από το σχολείο είπε ότι «τον είδε στο σημείο αλλά δεν είδε να φωνάζει συνθήματα ή να κάνει κάτι άλλο». Ο 25χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία μετά από εντολή που είχε δώσει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Ωραιόκαστρο.