Αβραμόπουλος για Novartis: Να αποκαλυφθούν οι σκευωροί

Στον Άρειο Πάγο και συγκεκριμένα στο γραφείο των ανώτατων αντεισαγγελέων Ευάγγ. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη, βρέθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε μία σύντομη κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Κατά την έξοδος του από το εισαγγελικό γραφείο, ο Δημ. Αβραμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Πριν από ενάμισι χρόνο, εξαρχής κατέθεσα μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων και λοιπών για την υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα, δεν αναφέρθηκα σε ονόματα. Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Εχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα».

Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας εξετάστηκε ύστερα από τις καταγγελίες του πρώην εποπτεύοντα εισαγγελέα της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιω. Αγγελή, ενώ τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί να καταθέσουν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγ. Βενιζέλοσ και ο εισαγγελικός λειτουργός, Ιω. Αγγελής.