Αύριο η απόφαση για τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς

Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να ανακοινώσει επί έδρας την απόφασή του για την τύχη των 8 τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι μία μέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα αυτομόλησαν και προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι για τους 8 τούρκους έχουν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας από τρεις διαφορετικές δικαστικές συνθέσεις. Κατά συνέπεια, και στον Άρειο Πάγο οι αναιρέσεις συζητήθηκαν σε τρία διαφορετικά ποινικά τμήματα, με διαφορετικές και πάλι συνθέσεις.

Ενώπιον του Αρείου Πάγου οι τρεις αντεισαγγελείς των τριών συνθέσεων του Ποινικού Τμήματος, η Βασιλική Θεοδώρου, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης και ο Νίκος Παντελής, τάχθηκαν κατά της έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών. Συγκεκριμένα, οι τρεις αντεισαγγελείς είπαν ότι κινδυνεύει η ζωή τους, σε περίπτωση που επιστρέψουν στην πατρίδα τους, από τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επαναφερθεί η θανατική ποινή στην Τουρκία, καθώς και ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία.