Αξιοθρήνητα τα επιχειρήματα ομίλων για την απουσία γυναικών από διευθυντικές θέσεις

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν μεγάλοι όμιλοι στη Βρετανία για να δικαιολογήσουν την απουσία γυναικών από διευθυντικές θέσεις είναι “αξιοθρήνητα και απαξιωτικά”, επισημαίνεται σε έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Βρετανία και συντάχθηκε κατόπιν έρευνας που έγινε υπό την αιγίδα της κυβέρνησης.

“Δεν πιστεύω ότι είναι μια θέση που τους ταιριάζει”, “η πλειονότητα δεν θέλει τους μπελάδες ή την πίεση ενός διοικητικού συμβουλίου”, “τα προβλήματα που χειριζόμαστε είναι εξαιρετικά περίπλοκα”, αυτά είναι μερικά παραδείγματα από τις εξηγήσεις που δίνουν ορισμένοι διευθυντές, τα οποία αποκαλύπτονται από αυτήν την έκθεση, η οποία συντάχθηκε μετά την εξέταση των 350 μεγαλύτερων επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Βεβαίως και έχει γίνει πρόοδος, επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης, καθώς το 2017 μόνον 10 επιχειρήσεις μεταξύ των FTSE-350 δεν είχαν καμία γυναίκα στο διοικητικό τους συμβούλιο, έναντι 152 το 2011.

Ωστόσο συνολικά πολύ λίγες γυναίκες αποκτούν πρόσβαση στα διοικητικά συμβούλια και τα σεξιστικά σχόλια εξακολουθούν να αποτελούν σύνηθες φαινόμενο, δείχνει η έκθεση αυτή η οποία συντάχθηκε από ανεξάρτητη επιτροπή κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ