Ξεκινά η «Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού» στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πάνω από 50 πολιτιστικά γεγονότα σε τέσσερις μήνες, μουσική, χορός, θέατρο, εικαστικά, με πρωταγωνιστές τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ξεκινούν το καθιερωμένο τους ανοιξιάτικο ραντεβού με τον πολιτισμό.

Πρόκειται για τη μεγάλη «Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού» του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της ΚΕΥΝΣ, που σηκώνει αυλαία μεθαύριο, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019.

«Με πείσμα, ενθουσιασμό, αξιοθαύμαστη επιμονή και υπομονή, όλους τους προηγούμενους μήνες τα παιδιά προετοιμάστηκαν για τις παραστάσεις που είχαν επιλέξει, υπό την καθοδήγηση και τη βοήθεια εκπαιδευτικών», τονίζει σχετική ανακοίνωση.

«Με ακατανίκητα… όπλα το ταλέντο, την ευρηματικότητα, την πρωτοτυπία και τη δημιουργική φρεσκάδα των μαθητών και χάρη στην επίμονη προσφορά των εκπαιδευτικών, το γνωσιακό και αξιακό απόθεμα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς συνεχίζει να εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και το φετινό μαγευτικό ταξίδι καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας της ‘‘Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού’’ θα στείλει και πάλι το ηχηρό μήνυμά του δίνοντας το στίγμα της πολύπλευρης, ποιοτικής και παραγωγικής δουλειάς που γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στα σχολεία του δήμου μας, με τη δημοτική Αρχή να αποτελεί σταθερό και ουσιαστικό συνοδοιπόρο», τονίζουν σε κοινό μήνυμά τους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης.

Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι παραστάσεις Καραγκιόζη, και από εκθέσεις εικαστικών μέχρι αναβίωση εθίμων και εκθέσεις φωτογραφίας, η ενασχόληση των μαθητών με όλο αυτό το μαγευτικό ταξίδι της δημιουργίας ενός πολιτιστικού γεγονότος, έδωσε «φτερά» στην καλλιτεχνική τους έκφραση και ενίσχυσε την πολιτιστική τους μόρφωση.

Το πρόγραμμα ανοίγει μεθαύριο, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, η θεατρική ομάδα των 3ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών με το έργο «Αγαπημένο μου ρομπότ» της Φρ.Σταθάτου, που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών (7:30 μ.μ.), για να ακολουθήσει την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 21 Μαρτίου, η θεατρική ομάδα του 8ου Δημ. Σχολείου Συκεών με το έργο «Ο ζωντανός υπολογιστής» του Θ.Μενεξέ.

Πληροφορίες:
-Γραφείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς: Τηλ.: 2313.329558, -577
-Κ.Ε.Υ.Ν.Σ.: Τηλ.: 2313.329540