Αύριο στη Βουλή ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός

Αύριο, Τετάρτη 21/11, αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών  στη Βουλή το τελικό κείμενο του νέου προϋπολογισμού, χωρίς το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, μετά και την τεχνική συμφωνία στο EuroWorking Group για τα θετικά μέτρα από το δημοσιονομικό περιθώριο που προκύπτει.

Σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης της Προέδρων, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η επεξεργασία του στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου θα αρχίσει η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια. Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού θα διεξαχθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, λόγω του διήμερου συνεδρίου της ΝΔ.

Μοσκοβισί: «Μην περιμένετε κακές εκπλήξεις»

Δεν πρόκειται να υπάρξουν “κακές εκπλήξεις” ξεκαθάρισε στο μεταξύ ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ερωτηθείς σχετικά με τον ελληνικό προϋπολογισμό σε συνέντευξη Τύπου μετά το έκτακτο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/11, στις Βρυξέλλες.

«Δεν μπορούμε να προδικάσουμε από σήμερα (σ.σ.: χθες) αυτά που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Υπομονή», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, σχολιάζοντας: «Το ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο είναι ένα “γεγονός”, μια καλή είδηση».

«Η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι πολύ θετική. Μην περιμένετε κακές εκπλήξεις στην έκθεση. Δεν θα υπάρχουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι ανάμεσα στις χώρες που έχει λάβει γράμμα από την Επιτροπή σχετικά με τον προϋπολογισμό της. “Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για το επόμενο και τα επόμενα έτη έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει πραγματικά ένα ‘success story’ στο μέλλον», κατέληξε.

left.gr