Αυτοοργανωμένο ποδηλατικό συνεργείο στο «Σχολείο»

Στην σύντομη σχετικά ιστορία του το ποδήλατο έχει εξελιχθεί σε συνώνυμο της ελευθερίας και σύμβολο κοινωνικών αγώνων. Τσουλώντας στις δυο ρόδες, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τον λόγο. Το αυτοοργανωμένο συνεργείο ποδηλάτων του «ΕΚΧ Σχολείο» γεννήθηκε από την ανάγκη να υποστηριχθεί η τοπική ποδηλατοκίνηση.

Είναι το μέρος που ο καθένας και η καθεμία θα μπορεί να φέρει το ποδήλατό του/της, να μάθει πως να το επισκευάζει και να το συντηρεί, να ανταλλάζει γνώσεις γύρω από οποιοδήποτε θέμα αφορά τις δύο ρόδες και να μοιράζεται τις εμπειρίες του\της στο πετάλι με άλλα μέλη της κοινότητας. Το συνεργείο θα λειτουργεί με βάση τις αρχές της αλληλέγγυας οικονομίας και όποιος/α επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να συνδράμει, μέσω ελεύθερης συνεισφοράς ανταλλακτικών και εργαλείων.

Σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το εγχείρημα και παρουσίαση κάποιων βασικών ποδηλατικών συμβουλών. Θα δείξουμε πως επιδιορθώνουμε στο δρόμο ένα σκασμένο ελαστικό, πως φέρνουμε το ποδήλατο στα μέτρα μας για να αποφύγουμε τραυματισμούς και πως κλειδώνουμε με ασφάλεια το όχημά μας. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για την απόκτηση απαραίτητων εργαλείων που θα εξοπλίσουν το συνεργείο.

“Σχολείο για τη Μάθηση της Ελευθερίας”-Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος
(πρώην 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης), Βασ. Γεωργίου με Μπιζανίου