53α Δημήτρια: Black Clouds, «ταξίδι» στα σκοτεινότερα βάθη του διαδικτύου!

Black Clouds του Fabrice Murgia από τους Cie Artara, ένα έργο που βυθίζεται στα σκοτεινότερα βάθη του διαδικτύου, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στις 9 μ.μ., στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων.
Το έργο βυθίζεται στα σκοτεινότερα βάθη του διαδικτύου, για να εξερευνήσει την επιδερμικότητα των διαπροσωπικών σχέσεων στον ψηφιακό κόσμο και τον κατακερματισμό των γεωγραφικών συνόρων στο σύγχρονο καλωδιωμένο σύμπαν.
Το Black Clouds παρακολουθεί τα τεχνάσματα κυβερνοεγκληματιών από την Ακτή του Ελεφαντοστού, οι οποίοι αποσπούν χρηματικά ποσά από αφελείς Δυτικούς, με αντάλλαγμα υποσχέσεις πλουτισμού ή ρομάντζου. Στα χέρια τους, το ίντερνετ μετατρέπεται σε προαύλιο συνάντησης ατόμων σε σύγχυση και πλατφόρμα χειραγωγίας.

Η παραγωγή θίγει θέματα σεξοτουρισμού, αποικιοκρατίας του σώματος και του ψηφιακού χάσματος μεταξύ Βορρά – Νότου. Εξερευνά την αμφιλεγόμενη φύση του αχαλίνωτου, ακηδεμόνευτου μέσου που αποκαλούμε deep web ή darknet, ως εργαλείου ταυτόχρονα υποκείμενου σε σκοπούς απελευθέρωσης ή υποδούλωσης, χειραφέτησης ή προπαγάνδας.

Πληροφορίες

Τιμές Εισιτηρίων

12€, 10€ (άνεργοι, φοιτητές, κάτοχοι κάρτας Δημητρίων)

Εισιτήρια

Στα εκδοτήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης
Πλατεία Αριστοτέλους – 2310 272022
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-15:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-14:00 & 17:30-20:00

Στους χώρους εκδηλώσεων

Κάρτες Δημητρίων και προσκλήσεις για ανέργους κατόχους κάρτας ανεργίας διατίθενται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού Κουντουριώτου 17, 546 25, Θεσσαλονίκη 2313 317 315

Για ηλεκτρονικά εισιτήρια πληροφορίες στο dimitria.thessaloniki.gr