Μπροστά κι Αριστερά με τη Νέα Γενιά!

Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι χαμηλοί μισθοί, οι κακές εργασιακές συνθήκες, η υψηλή φορολογία, η αναξιοκρατία ωθούν τις νέες και τους νέους να φύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και όχι απλά επιβίωση. Τα συναισθήματα που διακατέχουν τη νέα γενιά δεν είναι άλλα από αυτά της απογοήτευσης, της οργής και της αντίδρασης. Σε αυτή τη συγκυρία προστίθεται η Ελπίδα που δεν ήρθε ούτε από Αριστερά ούτε από Δεξιά. Δεν μπορούμε όμως άλλο να «καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια».

Του Χάρη Τζίνεβη*

Εμείς οι νέοι που οραματιζόμαστε την Αλλαγή και την Πρόοδο, συσπειρωνόμαστε πιστοί σε ιδανικά και αρχές που διέπουν το Σοσιαλισμό και τη Σοσιαλδημοκρατία. Η ανάγκη ενός Νέου Κοινωνικού Συμβολαίου, με ριζοσπαστικές αναπροσαρμογές σε θεσμούς, λειτουργίες και πολιτικές, που όμως θα προωθεί τη συνεργασία και τη συνοχή, σε συνθήκες ισοτιμίας και ισονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ισόρροπης ανάπτυξης, γίνεται επιτακτική. Παλεύοντας με όλες μας τις δυνάμεις για μια προοδευτική και δημοκρατική διακυβέρνηση της Χώρας, έχουμε αποδείξει επανειλημμένως πως Πρόοδος και Δημοκρατία αποτελούν για εμάς ένα συνεχή αγώνα και πεδία αλληλένδετα.

Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, που θα προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Έχουμε την ανάγκη μιας νέας πρότασης που θα αποκαταστήσει τις ανισότητες, θα στηρίξει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Μιας νέας πρότασης που θα έχει θεμέλιους λίθους της, την Αξιοκρατία και την Αξιολόγηση, τη Διαφάνεια και τη Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Ισότητα και την Αλληλεγγύη.

Θέλουμε μια σύγχρονη κοινωνία, όπου η εξουσία θα απορρέει από τον ίδιο τον πολίτη και θα λειτουργεί για αυτόν. Αν θέλουμε να δώσουμε αξία στο Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται να αποδείξουμε πρώτα ότι πιστεύουμε στην αξία του πολίτη.

Το ιδρυτικό μας συνέδριο, που έχει ανοίξει ήδη τις πύλες του, ας είναι η αρχή της Αλλαγής. Να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα! Καλούς Αγώνες!

*Ο Χάρης Τζίνεβης είναι πολιτικός επιστήμονας, υπεύθυνος Οργανωτικού Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης και Αν. Γρ. ΔΟ ΠΑΣΟΚ Καλαμαριάς