Χ. Παπαστεργίου: Ευθύνη της ΕΡΤ3 η διοργάνωση debate για τις περιφερειακές εκλογές

Τα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής, Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου όπου είχε συνάντηση με το προεδρείο της, τον πρόεδρο Νίκο  Καρρά, τον γεν.γραμματέα Βασίλη Κοντογουλίδη και τον γεν.γραμματέα του μορφωτικού ιδρύματος Τάσο Ρέντζιο.
Ο Χ. Παπαστεργίου έθεσε το ζήτημα δημοκρατίας, νοοτροπίας αλλά και πολιτικού πολιτισμού που προκύπτει από την μη πραγματοποίηση του τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών από την ΕΡΤ μετά την άρνηση να συμμετάσχει από τον κ.Τζιτζικώστα, αλλά και την ως εκ τούτου μη συμμετοχής και του κ.Γιαννούλη.
Όπως τόνισε «η νομοθεσία επιτρέπει την διεξαγωγή του με τα δύο τρίτα των υποψηφίων (πλην φυσικά της Χρυσής Αυγής). Δεν μπορεί οι ιθύνοντες της ΕΡΤ να υποκύπτουν, αν δεν βοηθούν, σε αντιδημοκρατικές νοοτροπίες. Καταλαβαίνουμε και από τις δηλώσεις των στελεχών και υπουργών της κυβέρνησης ότι είναι ο κ.Τζιτζικώστας ο κατ ‘ουσίαν κυβερνητικός υποψήφιος, όμως δεν είναι δυνατόν να ακυρώνει η ΕΡΤ τηλεοπτικό διάλογο όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον επιζητεί από τον αρχηγό της αξιωματικής .αντιπολίτευσης». Επίσης σχολίασε πως «δεν είναι δυνατόν να διεκδικούμε τα αυτονόητα, όταν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο θεωρούνται δεδομένα. Δεν μας αξίζει ως πολίτες αυτής της χώρας “στραγγαλισμένη” επικοινωνία».
Τέλος ζήτησε από το δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί εφικτός ο τηλεοπτικός διάλογος και αν αυτό δεν γίνει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει με ευθύνη της, προγραμματικό διάλογο με όλους τους υποψηφίους περιφερειάρχες του δημοκρατικού τόξου. Το δ.σ  της  ΕΣΗΕΜΘ υποσχέθηκε να συζητήσει το θέμα στην αμέσως επόμενη  συνεδρίαση του.