Χάγεκ για Γουάινστιν: Γλίτωσα το βιασμό χάρη στη φιλία μου με Ταραντίνο και Κλούνεϊ

«Ξέροντας αυτά που ξέρω σήμερα, σκέφτομαι ότι ίσως γλίτωσα τον βιασμό από τον Γουάινστιν χάρη στη φιλία μου με τη σύζυγό του και τους Κουέντιν Ταραντίνο και Τζορτζ Κλούνεϊ», έγραψε πριν από λίγες μέρες σε άρθρο της στους «New York Times» η ηθοποιός Σάλμα Χάγεκ, εξομολογούμενη ότι ο διάσημος παραγωγός έφτασε στο σημείο ακόμη και να απειλήσει τη ζωή της.

Τις φρικτές στιγμές που έζησε εξαιτίας του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από πολλές σταρ για σεξουαλική επίθεση ή παρενόχληση, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Φρίντα» για τη Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο περιέγραψε η Σάλμα Χάγεκ.

Οπως κατήγγειλε, η απάντηση του Γουάινστιν στις αρνήσεις της σε όλες τις ανήθικες προτάσεις του ήταν τα εμπόδια που της έβαζε στην πορεία των γυρισμάτων και το αποκορύφωμα όλων το ότι υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να τη σκοτώσει και η απαίτησή του να γυρίσει γυμνή μια λεσβιακή σκηνή. «Θα μπορούσα να σε σκοτώσω, μη νομίζεις ότι δεν μπορώ», καταγγέλλει η Χάγεκ ότι της είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια προσπάθεια να απολογηθεί για το ότι καθυστέρησε τόσα χρόνια να μιλήσει, καταλήγει στο άρθρο της: «Οι άντρες παρενοχλούσαν σεξουαλικά επειδή μπορούσαν και οι γυναίκες μιλούν σήμερα γιατί επιτέλους σε αυτήν την εποχή μπορούν».