Χαλάει ο καιρός το βράδυ

Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Από τις βραδινές ώρες ωστόσο και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και πιθανότατα τμήματα της Ηπείρου, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν σε περιοχές της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -2 έως 15 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 17, στην κεντρική από 5 έως 18 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 18, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 8 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου 10 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 20, στα νησιά του βόρειου και βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά σταδιακά στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις, και στα νότια πελάγη σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, 7 με 8 Μποφόρ.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και σταδιακά νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Λίγη συννεφιά και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς, αλλά περιφερειακά οι ελάχιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr