Χαλκιδική: 57χρονος εξαπάτησε δύο άτομα αποκομίζοντας 10.700 ευρώ

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη, τη στιγμή που παραλάμβανε 1.000 ευρώ από άτομα που εξαπάτησε, 57χρονος στη Χαλκιδική από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, για απάτη σε βάρος 2 ατόμων, ενώ σε βάρος του, καθώς και γυναίκας συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για το εν λόγω αδίκημα.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος, από τον Μάρτιο του 2016, παρουσιαζόταν στους παθόντες ως υποτιθέμενος μεσάζοντας για επιχειρηματική συνεργασία με εργοστάσιο του εξωτερικού και η συνεργός του εμφανιζόταν ως δήθεν ιδιοκτήτρια και τους υπόσχονταν την ίδρυση και λειτουργία αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, που θα έκανε εισαγωγές των προϊόντων του εργοστασίου.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη ο 57χρονος χθες το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, τη στιγμή που παραλάμβανε από τους παθόντες το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τμηματικά από τους παθόντες ανέρχεται στα 10.700 ευρώ, ενώ παράλληλα οι παθόντες υπέστησαν και οικονομική ζημιά που εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 34.000 ευρώ και αφορούσε το λειτουργικό κόστος προετοιμασίας της υποτιθέμενης επιχείρησης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.