Χαλκιδικιώτες και Μητσοτάκης

Το θέμα που δημιούργησε η Eldorado Gold είναι μεν ανύπαρκτο αλλά θα το κρατήσουν στην επιφάνεια οι συγγενείς της: η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται το μπαταξίδικο ΠαΣοΚ (για να μην πληρώσει τα χρέη του) και το άκρως εφευρετικό -όπως πάντα- ΚΚΕ [«(…) οι εργαζόμενοι όσο και οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να μπουν ανάμεσα στα παζάρια της κυβέρνησης με την πολυεθνική (…)!].
Σε μια χώρα η οποία πασχίζει να πάψει να είναι η μπανανία που την κατάντησαν οι οικογένειες Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη, είναι πολύ φυσικό ο πρόεδρος της καναδέζικης εταιρίας να νομίζει ότι μπορεί να εκβιάζει την κυβέρνηση σαν να βρίσκεται στη Μιανμάρ. Εξάλλου, έχει στο πλάι του και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (με τις βιομηχανίες στα Σκόπια και στη Βουλγαρία) που εξίσου θρασύτατα ζητάει «πολιτική λύση», δηλαδή να παρακαμφθεί η κείμενη νομοθεσία.
Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν εγώ αγόραζα μια καναδέζικη επιχείρηση με 11 εκατομμύρια και κατέστρεφα την περιοχή του Τορόντο ή του Βανκούβερ, απαιτώντας να «μου κάτσει» κι ο πρωθυπουργός Τριντό. Δεν έχω τα 11 εκατομμύρια…
Δεν ξέρω τι θα έλεγε ο (τόσος είναι) δήμαρχος Καμίνης, αν η Eldorado Gold γύρευε να κάνει εξόρυξη στην Πάρνηθα ή την Πεντέλη και ισοπέδωνε την κορυφή της.
Ξέρω, όμως, ότι το Σάββατο, κάποιοι χαλκιδικιώτες (και κάποιοι … «αλληλέγγυοι») έβριζαν την κυβέρνηση για ανακολουθία, στην πορεία που έκαναν τη μέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης. Αραγε, τι θα κάνουν όταν έρθει στην Εκθεση ο κ. Μητσοτάκης; Διότι όλοι κρινόμαστε και τα λόγια δεν είναι τζάμπα. Κάποτε έρχεται η ώρα του ταμείου.