Χαρίτσης: Καλοδεχούμενη η αλλαγή στάσης Μητσοτάκη για το αφορολόγητο

“Ο κ. Μητσοτάκης τρέχει για να βγει δεύτερος. Όπως έγινε και με τις συντάξεις, η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες αναιρεί τα μέτρα που είχαν ληφθεί σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και η αντιπολίτευση τρέχει να προλάβει εξελίξεις. Η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να ψηφίσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα φέρει η κυβέρνηση και όχι το αντίστροφο, όπως έγινε και με τις συντάξεις”, δήλωσε αναφερόμενος στις πρόσφατες εξαγγελίες του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” και στον Βασίλη Σκουρή στον News 24/7 στους 88,6.

Σχολιάζοντας δε τη σφοδρή κριτική του Κινήματος Αλλαγής στις εξαγγελίες Μητσοτάκη για το αφορολόγητο, τόνισε ότι “τελευταία παρατηρούσαμε μια μονομέτωπη επίθεση του ΚΙΝΑΛ προς την κυβέρνηση, η οποία έρχεται σε αναντιστοιχία με το χώρο της βάσης της”. Έκανε λόγιο για “πολιτική επιλογή” της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ που “κρυβόταν πίσω από προθέσεις και κελεύσματα της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, καταλήγοντας ότι “θα δούμε αν σηματοδοτεί μια αλλαγή” η όλο και εντονότερη κριτική προς τη ΝΔ.

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας, κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι “Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για περισσότερες παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το νέο πακέτο ελαφρύνσεων. Θα εστιάζει και στο συνταξιοδιοτικό ώστε να ελαφρυνθούν κυρίως τα στρώματα της μεσαίας τάξης. Είναι παρεμβάσεις με ορίζοντα 3ετίας – 4ετίας, ορίζουν την ατζέντα της επόμενης μέρας, δεν είναι άπαξ”.

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται περί μέτρων προεκλογικού χαρακτήρα που θα μπορούσαν να δεσμεύσουν την επόμενη κυβέρνηση, είπε ότι “Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τα υλοποιήσει και την επόμενη 4ετία, δεν βάζουμε τρικλοποδιές σε κανέναν, τα μέτρα δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και είναι πλήρως κοστολογημένα”.

Όπως υπογράμμισε, “Η ελληνική κοινωνία έχει πληγωθεί και επιβαρυνθεί από την κρίση. Στόχος των μέτρων είναι να επουλωθούν οι πληγές και να αποκατασταθούν οι αδικίες. Έχουμε δημιουργήσει χρηματοδοτικό “μαξιλάρι” 24 δισ. ευρώ, κάτι που δεν υπήρξε ποτέ στην οικονομία”.

Χαρακτήρισε “καλοδεχούμενη” την αλλαγή στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα όπως το αφορολόγητο, ο 13ος μισθός και οι απολύσεις.

“Δεν υπάρχει ενδεχόμενο” ξεκαθάρισε απαντώντας αν υπάρχει ενδεχόμενο “μεγάλου συνασπισμού” μετεκλογικά. “Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση τα προγράμματα των δύο κομμάτων, δεν υπάρχει κοινή ιδεολογική βάση. Νομίζω δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για τέτοιου είδους συνεργασίες. Συγκρουόμαστε με το νεοφιλελευθερισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παλεύουμε ώστε η επόμενη κυβέρνηση και στην Ελλάδα να έχει προοδευτικό πρόσημο, με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ.

Ιστορικό ατόπημα για ΚΙΝΑΛ η σύμπραξη με ΝΔ
Αναφερόμενος στην απλή αναλογική, σημείωσε ότι αποτελεί “δέσμευση του χώρου μας”, συμπληρώνοντας ότι “ανταποκρίνεται στις επιταγές των καιρών για ευρύτερη συνεργασία του προοδευτικού χώρου”.

Ερωτηθείς για παλαιότερες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα την καταργήσει ζητώντας τη συνδρομή του Κινήματος Αλλαγής, απάντησε: “Αν η κ. Γεννηματά δώσει στήριγμα στον κ. Μητσοτάκη θα πράξει ένα ιστορικό ατόπημα που θα οδηγήσει την παράταξή της στην πολιτική εξαΰλωση”.

Μιλώντας για το ΚΚΕ είπε ότι “έχει επιλέξει την πολιτική απομόνωση, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών” και εκτίμησε ότι οι άνθρωποι από τα λαϊκά στρώματα θα στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για μια Προοδευτική Συμμαχία.

News 24/7