Χάρτης με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Θεσσαλονίκη

Mε έναν χάρτη αποτυπώνει η προϊσταμένη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, την υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Πρόκειται για παρεμβάσεις όπως η απόδοση των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα, η απόδοση της 1ης προβλήτας του λιμανιού στην τοπική κοινωνία,  της αποθήκης Γ` στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου καθώς και η παραχώρηση του οικοπέδου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην περιοχή της Τούμπας και η παρουσίαση του σχεδίου για την δημιουργία του πάρκου για ΑΜΕΑ.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, αποτυπώνονται παρεμβάσεις στον χώρο της Υγείας όπως η εύρεση χώρου για την ανέγερση του 1ου παιδιατρικού Νοσοκομείου Β. Ελλάδος στο Φίλυρο με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι εργασίες για το οποίο ξεκινούν άμεσα, η εξεύρεση λύσης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείο «Αγ. Παύλος» και η δημιουργία τριών ΤΟΜΥ στους δήμους Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Ευόσμου-Κορδελιού και Παύλου Μελά μαζί με την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ευόσμου.

Στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής αναφέρεται η παροχή ζεστών σχολικών γευμάτων στην δυτική Θεσσαλονίκη ενώ σε αυτό των υποδομών η  ολοκλήρωση της κεντρικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης και της επέκτασης του στην Καλαμαριά, σε συνδυασμό με την έναρξη της διαβούλευσης και των πρόδρομων εργασιών για την επέκταση του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο

Στον χάρτη αποτυπώνεται ακόμη η από-ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, με την εξυγίανση του Οργανισμού, η δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη δυτική είσοδο της πόλης, η ανακατασκευή του Καυτατζογλείου σταδίου, η σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Θερμαϊκού ενώ στο πεδίο του πολιτισμού η δημιουργία Film-Office στην Θεσσαλονίκη.