Χιλιάδες έδωσαν το παρών στην ομιλία Τσίπρα στην πρώτη προβλήτα του ΟΛΘ

Οι εκτιμήσεις ποίκιλαν. Οι πιο συγκρατημένοι μιλούσαν για 5 χιλιάδες άτομα ενώ οι πιο ενθουσιώδεις για 8-9 χιλιάδες άτομα. Ο λόγος φυσικά για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη προβλήτα του ΟΛΘ, με ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η συγκέντρωση του κόσμου ξεκίνησε γύρω στις 7.30μμ, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στην εξέδρα γύρω στις 9μμ. Πιο νωρίς είχαν απευθύνει σύντομους χαιρετισμούς, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε με ένταση στο «καθεστώς» Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τόνισε την ανάγκη για αλλαγή συσχετισμών και ανατροπή ώστε η Κεντρική Μακεδονία να ξεφύγει από την εποχή της αδράνειας και να «περάσει μπροστά». «Θέλουμε μία Περιφέρεια για όλους και όχι για λίγους, που θα στέκεται στο πλευρό του πολίτη και οι προοδευτικοί πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουν την προσπάθεια μας» τόνισε. Από την πλευρά της η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε πως η «νίκη μας είναι μια νίκη για την πόλη». «Να κρατήσουμε την πόλη μας στην πρόοδο και το φως απέναντι στους υποψήφιους του Μητσοτάκη στο δήμο Θεσσαλονίκης που είναι και πολλοί, οι οποίοι διεκδικούν να επιστρέψουν την πόλη στην εποχή της υπεξαίρεσης» τόνισε η Κ. Νοτοπούλου.

Το παρών στην συγκέντρωση έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κυβερνητικά στελέχη, όπως και πρόεδροι οργανισμών, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί και πολλά στελέχη του κόμματος. Μεταξύ άλλων ήταν εκεί οι Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπολάρης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Σωκράτης Φάμελος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου,  Χρήστος Σπίρτζης, Αλέξναδρος Τριαφυλλίδης, Χριστόφος Βερναρδάκης, Στέλιος Παππάς, Θανάσης Παπαχριστοπουλος, Κυριακή Μάλαμα κ.α. Το παρών επίσης έδωσαν πολλά στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και της λεγόμενης Προοδευτικής Συμμαχίας.

Η παρουσία των πολιτών ήταν μαζική και με παλμό πολιτικής συγκέντρωσης, με τις μεσαίες ηλικίες να κυριαρχούν ενώ εντύπωση προκάλεσε η μαζική παρουσία ατόμων από την κοινότητα των Ρομά, που συμμετείχαν συντεταγμένα στην συγκέντρωση. Έγιναν και δύο προσυγκεντρώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στο Λευκό Πύργο και στον Βαρδάρι, οι οποίες μέσω πορείας κατέληξαν στο λιμάνι. Η συγκέντρωση εκτιμάται πως είχε περίπου 7.000 άτομα…

Φ.Δ.