Χειμερινά σπορ αλλά και… νυχτερινό σκι στα Τρία Πέντε Πηγάδια

Αρχάριοι ή πεπειραμένοι στα συναρπαστικά σπορ του χιονιού, σίγουρα θα ζήσετε μοναδικές στιγμές στο Χιονοδρομικό Κέντρο που βρίσκεται στα Τρία Πέντε Πηγάδια, ακόμη κι αν η μόνη φιλοδοξία σας είναι να απολαύσετε την ομορφιά του κάτασπρου τοπίου με μια κούπα ζεστή σοκολάτα στο χέρι.

Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Βερμίου, σε υψόμετρο 1.430-2.005 μέτρων και σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τη Νάουσα, με την οποία συνδέεται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο που διατηρείται πάντα ανοιχτός. Οι περισσότερες από τις πίστες που διαθέτει, συνολικού μήκους 10 χιλιομέτρων, μπορούν να καλυφθούν εξολοκλήρου με τεχνητό χιόνι, αν και μετά την πρόσφατη αλλαγή του καιρού μάλλον δε θα χρειαστεί. Αν, λοιπόν, σας δελεάζει η ιδέα να γλιστρήσετε στις πλαγιές του κατάφυτου Βερμίου και να χαρείτε το σκι σε χώρους με άρτια υποδομή και εγκαταστάσεις, είναι η κατάλληλη εποχή για να βιώσετε αυτήν τη μοναδική εμπειρία. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στα δάση με snowmobiles, σε διαδρομές λιγότερο ή περισσότερο εύκολες, ανάλογα με την εξοικείωσή σας με αυτό το είδος χειμερινής διασκέδασης.

Οι πίστες που λειτουργούν

Στο Χιονοδρομικό λειτουργούν αυτές τις μέρες, όπως έχει ανακοινωθεί, η πίστα “Παράδεισος” και το τέλος του “Παραδείσου”, με τους αναβατήρες (Σ2) και (Σ3) σε λειτουργία αλλά και την Κεντρική (Αριστοτέλης 2) με πολύ χιόνι και καλή πρόσφυση λόγω της πρόσμειξης του φυσικού με εξαιρετικής ποιότητας τεχνητό χιόνι. Οι χιονοπτώσεις των επόμενων δύο ημερών μάλλον θα επιτρέψουν να τεθούν σε λειτουργία όλες οι πίστες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πάντως για αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί το opening του ορειβατικού σκι στις 18.30, ενώ την άλλη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου θα γίνει το mega opening. Με σύνθημα «Πάρτε τους φακούς σας και φύγαμε» οι διοργανωτές καλούν τους λάτρεις των χειμερινών σπορ να ζήσουν την εμπειρία του νυχτερινού σκι.

Το χιονοδρομικό εκμισθώθηκε για ένα χρόνο στις αρχές Νοεμβρίου 2016, ενώ την ίδια περίοδο έγιναν και εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο, ώστε να είναι πιο εύκολη και πιο ασφαλής η πρόσβαση για τους επισκέπτες. Εννοείται ότι οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητο αξεσουάρ για όλους τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Η ετήσια κάρτα για όλη τη σεζόν κοστίζει 120 ευρώ και πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στο τηλέφωνο 23320 44300.

Πώς θα πάτε

Τα Τρία Πέντε Πηγάδια απέχουν 103 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και για να πάτε θα βγείτε από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών στην έξοδο για Βέροια – Κοζάνη και στη συνέχεια θα στρίψετε προς Βέροια – Νάουσα. Θα κατευθυνθείτε προς την πόλη της Νάουσας και, αφού διανύσετε 17 χιλιόμετρα ακολουθώντας τις πινακίδες, θα ανεβείτε στο Χιονοδρομικό.