Χοντροκομμένη παρέμβαση στο ΑΠΕ για να… εξαφανιστεί το όνομα του Μιχάλη Σάλλα!

Ένα… αόρατο χέρι στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «εξαφάνισε» χθες το όνομα του τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα από την είδηση για τις κακουργηματικές ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σχετικά με δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς ύψους 400 εκατ. ευρώ που φέρονται να δόθηκαν χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, δηλαδή «θαλασσοδάνεια» όπως συνηθίζεται να γράφεται στον Τύπο.

Αρχικά το ΑΠΕ μετέδωσε την είδηση στις 16:41 αναφέροντας στο σχετικό τηλεγράφημα ότι «μεταξύ των ποινικώς διωκόμενων είναι και ο πρώην ισχυρός άνδρας της τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας».

Ωστόσο μία ώρα αργότερα, το πρακτορείο… εξαφάνισε το συγκεκριμένο τηλεγράφημα πληροφορώντας τους συνδρομητές του ότι… ακυρώνεται.

Αμέσως μετά δημοσιεύτηκε άλλο τηλεγράφημα για την ίδια είδηση στο οποίο ως δια μαγείας δεν περιλαμβάνονταν το όνομα του Μιχάλη Σάλλα!

Δύο είναι οι πιθανές εκδοχές. Ή η αρχική είδηση ήταν ψευδής και δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του κ. Σάλλα στην υπόθεση των θαλασσοδανείων ή πρόκειται για χοντροκομμένο περιστατικό λογοκρισίας, για το οποίο η διεύθυνση του Πρακτορείου οφείλει να δώσει εξηγήσεις…

Πάντως κάπως έτσι φτάσαμε ώστε τα ελληνικά ΜΜΕ να είναι τα πιο αναξιόπιστα του κόσμου.

B.