Χωρίς λεωφορεία από σήμερα η Θεσσαλονίκη

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), “μέχρι κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ να τα βρούν και να λογικευτούν” και να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ, στους 2.300 απασχολουμένους του οργανισμού.

Αυτό επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, προσθέτοντας ότι “η διάρκεια της επίσχεσης εργασίας μας θα εξαρτηθεί από το πότε κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΣΘ θα βάλουν στους λογαριασμούς των εργαζομένων τα δεδουλευμένα των τελευταίων δύο μηνών”.

Η απόφαση των εργαζομένων λήφθηκε στο πλαίσιο της χθεσινής τους συνεδρίασης. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη συνεδρίαση είχε αποφασιστεί για τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, ωστόσο μετατέθηκε για χθες, εν αναμονή τής απάντησης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, στην ομόφωνη απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΘ για την κυβερνητική πρόταση που της κατατέθηκε.

Ασφαλιστικά μέτρα από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ αποφάσισε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά των εργαζομένων τη Δευτέρα, κάτι που θα επιβεβαιώσει στη συνεδρίασή της την ίδια μέρα, ενώ για άλλη μια φορά ισχυρίζεται ότι «θα ήταν παράτυπο να δοθούν οι λογαριασμοί των εργαζομένων αλλά ούτε είχε και τη δυνατότητα να το κάνει».

Συνάντηση με Σπίρτζη την Τρίτη

Στο μεταξύ οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, προκειμένου να δοθεί λύση. Ωστόσο μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει.

Νεφελούδης: «Οταν δοθούν οι 2.500 λογαριασμοί, τότε θα μπουν τα λεφτά»

«Ο ΟΑΣΘ έδωσε το λογαριασμό του και όχι των εργαζομένων, λέγοντας ότι δεν είναι σύννομο, ενώ άλλο είχαμε πει. Η συμφωνία όμως είναι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι αποκλειστικά. Ζητήσαμε από τον ΟΑΣΘ να μας τους δώσει και έστειλε τον δικό του. Οταν δοθούν οι 2.500 λογαριασμοί, τότε θα μπουν τα λεφτά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στηρίζει τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ το ΕΚΘ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή του στην κινητοποίηση που ξεκινούν εκ νέου υπό τη μορφή επισχέσεων εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΘ καθιστά υπεύθυνη την κυβέρνηση για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και κάνει λόγο για εμπαιγμό καλώντας την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.