Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη – Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Χειρόφρενο έχουν τραβήξει σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη την Τετάρτη και την Παρασκευή οπότε θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ ώστε να αποφασιστεί αν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.  Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, για περισσότερους από δύο μήνες, που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ. «Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ. Οι υποχρεώσεις τρέχουν. Το ελληνικό Δημόσιο οφείλει περισσότερα από 130 εκατομμύρια ευρώ στον Οργανισμό, ο οποίος με τη σειρά του χρωστά πάνω από 95 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά, όπως επίσης θα λειτουργήσει κανονικά και το ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.