Χουντής κατά Μοσκοβισί για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα

Μιλώντας στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου για το μέλλον των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μοσκοβισί.

Ο κύριος Χουντής κατηγόρησε τον επίτροπο ότι ψεύδεται και εξωραΐζει το 3ο μνημόνιο και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Και πρόσθεσε: «Έχετε οδηγήσει το 40% των Ελλήνων πολιτών να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Στο όνομα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της ανάπτυξης μειώνονται κι άλλο οι συντάξεις και οι μισθοί και αυξάνονται οι φόροι. Διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις, η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ. Οι κοινωνικές αντιδράσεις αντιμετωπίζονται με καταστολή και χημικά, όπως έγινε εχτές με τους συνταξιούχους. Θα μου πείτε ότι αυτά γίνονται και στο Παρίσι» δήλωσε ο Νίκος Χουντής και κατηγόρησε τον Μοσκοβισί ότι μαζί με την ελληνική κυβέρνηση ξεπουλάνε τον δημόσιο πλούτο της χώρας: «Οι Γερμανοί πήραν τα αεροδρόμια. Οι Ιταλοί τους σιδηροδρόμους. Η μεταγραφή του Γάλλου ποδοσφαιριστή Πογκμπά στοίχισε το διπλάσιο ποσό από αυτή την εξαγορά. Οι Κινέζοι πήρανε τα λιμάνια και τώρα οι φίλοι σας Γάλλοι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να αγοράσουν το νερό».

Επίσης έκανε λόγο για αρπακτικά των χρηματαγορών που ξεσπιτώνουν τους έλληνες πολίτες και τόνισε: «Για εσάς, για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, τις εταιρίες, την ελληνική ολιγαρχία και τη νεο-μνημονιακή ελληνική κυβέρνηση, το πρόγραμμα είναι πετυχημένο και πρέπει να ολοκληρωθεί. Για τον ελληνικό λαό, που πνίγεται στους φόρους και στη φτώχεια, την ελληνική νεολαία που μεταναστεύει, είναι αποτυχημένο και πρέπει να ανατραπεί. Ντροπή σας, κύριε Μοσκοβισί, γιατί ήρθατε τελικά να μας πείτε ότι έχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους της τρόικας και των χρηματαγορών».