Χρ. Γιαννούλης: Αδιαφορία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το κτίριο της Σχολής Τυφλών

Την παντελή έλλειψη προγραμμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης, κατά την επίσκεψη του στο διατηρητέο κτίριο της Σχολής, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας.

Οι εργαζόμενοι, στη μοναδική δομή στη Βόρεια Ελλάδα που στηρίζει και εκπαιδεύει άτομα με προβλήματα όρασης, εξέθεσαν στον Χρήστο Γιαννούλη τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, με κυρίαρχο αυτό της ανακατασκευής και συντήρησης  του διατηρητέου κτιρίου της Σχολής Τυφλών.

Το κτίριο δεν έχει συντηρηθεί από το 1997 και έχει πλέον καταστεί επικίνδυνο, τόσο για τα άτομα που παίρνουν μέρος στα προγράμματα, όσο και για τους εργαζόμενους στη σχολή. Κάθε προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Τυφλών να ενταχθεί το έργο σε κάποιο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας, «πέφτει» εδώ και χρόνια στο απόλυτο κενό.

«Η πλήρης απουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε δράσεις στήριξης στα άτομα με αναπηρίες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Σχολή Τυφλών, αποδεικνύει και την πλήρη αδιαφορία για πραγματικά δείγματα πολιτισμού και ανάπτυξης της κοινωνίας μας. Κανένα πρόγραμμα, καμιά πρωτοβουλία, προφανώς επειδή δεν συμπίπτει στις πελατειακές σχέσεις της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας, δεν έτρεξε για τη Σχολή Τυφλών και για τα άτομα που εργάζονται και φιλοξενούνται στις δομές της.  Είναι δέσμευση καρδιάς, είναι στάση ζωής, να εργαστούμε και να προτείνουμε, από τώρα και όχι μόνο μετά τις εκλογές, δράσεις και προγράμματα  για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων με προβλήματα στην όραση, στοχεύοντας στη δημιουργία συνθηκών που θα οδηγήσουν  στην αυτόνομη διαβίωσή τους», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Χρήστος Γιαννούλης.

Στη συνάντηση, παρουσία και του μέλους του Δ.Σ του ΚΕΑΠ και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Φώτη Μπίμπαση, και της αναγνωρισμένης σε παγκόσμιο επίπεδο Παραολυμπιονίκη Μαρίας Τζάλλα, συζητήθηκε ακόμη η δυνατότητα δημιουργίας δομής γηροκομείου τυφλών, η επέκταση των φαναριών με ηχητικές πηγές σε όλο το μήκος της  παραλιακής λεωφόρου και σε άλλα σημεία της πόλης, η αλλαγή του κανονισμού του ΚΕΑΠ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών), η υλοποίηση προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης για τα παιδιά έως 6 ετών, η δημιουργία και λειτουργία κινητής μονάδας που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των τυφλών στην Βόρεια Ελλάδα.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...